Sala de premsa

Una jornada avaluarà l'impacte a Catalunya de la Convenció sobre els Drets de l'Infant 25 anys després de la seva aprovació

query_builder   1 juliol 2014 11:12

settings_input_antenna Convocatòria

Una jornada avaluarà l'impacte a Catalunya de la Convenció sobre els Drets de l'Infant 25 anys després de la seva aprovació

 
La Taula Nacional de la Infància de Catalunya, la Plataforma d’Infància de Catalunya i UNICEF Comitè Catalunya convoquen una jornada per tal de reflexionar sobre els principals reptes en matèria d’infància
 
La Taula Nacional de la Infància de Catalunya (integrada per la Generalitat de Catalunya i el món local), la  Plataforma d’Infància de Catalunya (PINCAT) de la Taula del Tercer Sector, i UNICEF Comitè Catalunya coorganitzen la Jornada 25è aniversari de la Convenció sobre els Drets de l’Infant: reptes per a Catalunya i avaluació d’impacte en la infància. La jornada se celebrarà al Parlament de Catalunya a partir de les 9:15 hores i fins les 14:30h.
 
La jornada adreçada a diputats, responsables i tècnics de les institucions públiques catalanes, entitats socials i professionals i ciutadans que treballen per i amb la infància té un doble objectiu: per un costat, contribuir a la reflexió sobre els principals reptes en matèria d’infància a Catalunya per tal de situar els infants en l'agenda política i social, des d'una perspectiva de drets. Per l'altre costat, impulsar l'avaluació d’impacte en la infància a Catalunya com a instrument per avançar en l'acompliment dels drets dels infants, a partir del coneixement d'experiències internacionals en altres contextos europeus com són Noruega, Gales i Flandes.
 
Durant la jornada intervindran ponents de referència internacional com Jorge Cardona, membre del Comitè de Drets de l’Infant de les Nacions Unides; Anne Lindboe, Ombudsman dels Infants a Noruega; Elin Gwynedd, responsable d’apoderament dels infants del Govern de Gales, i Ellen Desmet, professora i investigadora sobre drets dels infants del Centre de Drets Humans de Flandes.
 
La presidenta del Parlament de Catalunya, Núria de Gispert, i la consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, inauguraran la Jornada juntament amb la presidenta d’UNICEF Comitè Catalunya, Anna Folch, i el coordinador de la Plataforma d’Infància de Catalunya, Paco Estellés.
 
Per consultar el programa i la documentació de la jornada visiteu www.25anysconvenciodretsinfant.org
 
Els periodistes sense acreditació habitual al Parlament n’han de demanar una a premsa@parlament.cat. A la sol·licitud hi han de fer constar el nom i els cognoms, el número de DNI o passaport, i el mitjà per al qual treballen. El Parlament només tramitarà les peticions enviades des del correu corporatiu del mitjà.

09:15|Jornada amb motiu del 25è aniversari de la Convenció sobre els Drets de l'Infant.Parlament de Catalunya (Parc de la Ciutadella, s/n)|Barcelona (Barcelonès)

La consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, participarà en l'obertura de la jornada "25è aniversari de la Convenció sobre els Drets de l’Infant: anàlisi de la situació a Catalunya i avaluació d'impacte en la infància". L'acompanyaran la directora general d'Atenció a la Infància i l'Adolescència, Mercè Sanmartí, i la directora de l'Institut Català de l'Acolliment i l'Adopció, Núria Canal.