Sala de premsa

El president Artur Mas inaugurarà demà la 60a Fira Agrària de Sant Miquel de Lleida

query_builder   24 setembre 2014 18:33

settings_input_antenna Convocatòria

El president Artur Mas inaugurarà demà la 60a Fira Agrària de Sant Miquel de Lleida

  • També encapçalarà l’entrega dels premis Aspid a persones i entitats compromeses amb la discapacitat
El president de la Generalitat, Artur Mas, visitarà demà, dijous 25 de setembre, la ciutat de Lleida per a presidir la inauguració de la Fira Agrària de Sant Miquel i l'entrega dels Premis Aspid.
 
El programa del cap de l’Executiu començarà a les 18 hores, quan arribarà al recinte de Fira de Lleida per a inaugurar la 60a edició de la Fira Agrària de Sant Miquel i la 29a Fira Professional de Proveïdors de la Indústria Fructícola "Eurofruit".
 
El president farà la tradicional tallada de cinta a l’exterior del recinte, acompanyat de l’alcalde de la ciutat, Àngel Ros; del conseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí; del president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé; del president de la Cambra de Comerç de Lleida, Joan Simó; del director de la Fira, Oriol Oró, i del delegat de la Generalitat a Lleida, Ramon Farré, entre d’altres autoritats.
 
Seguidament, ja dins del Palau de Congressos, el president signarà el Llibre d’Honor de la Fira i, en acabar, es començarà l’acte inaugural. Hi haurà parlaments del president de la Diputació de Lleida, del president de la Cambra de Comerç i de l’alcalde. El president de la Generalitat serà qui pronunciarà el parlament de cloenda.
 
En acabar, les autoritats iniciaran un recorregut per l’espai firal per visitar els diferents expositors instal·lats. En l’edició d’enguany de la Fira s’assoleix la major superfície d’exposició de les darreres edicions amb la incorporació d’una parcel·la de 9.000m2 que suposa un total de 74.000m2 bruts d’exposició. La cita congrega enguany a 352 expositors.
 
 
Lliurament dels Premis Aspid
 
A les 20.30 hores, el president es traslladarà a la Seu Vella per encapçalar el lliurament de la 17a edició dels Premis de l’Associació de Paraplègics i Discapacitats Físics de Lleida (ASPID). Enguany, l’acte coincideix amb la celebració del 20è aniversari de l’entitat, que treballa des de 1994 per promoure la integració social de les persones amb discapacitat en els diferents àmbits de la societat.
 
L’objectiu del guardó —l’únic d’aquestes característiques convocat a l’Estat— és el de donar suport i fer visible la tasca d’entitats, institucions o persones físiques que s’hagin distingit per la tasca desenvolupada en favor de la normalització social de les persones amb discapacitat.
 
Després de l’entrega dels guardons, hi haurà parlaments de la presidenta d’ASPID, Bibiana Bendicho; del rector de la Universitat de Lleida, Roberto Fernández; del president de la Diputació de Lleida; de l’alcalde de Lleida i del president Mas, que clourà l’acte.