Sala de premsa

El conseller de Cultura inaugura la Cimera de Terminologia que convoca a Barcelona experts d'arreu d'Europa

query_builder   26 novembre 2014 12:11

settings_input_antenna Convocatòria

El conseller de Cultura inaugura la Cimera de Terminologia que convoca a Barcelona experts d'arreu d'Europa

El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, inaugurarà demà dijous, 27 de novembre, a les 9 hores, la Cimera de Terminologia que se celebra els dies 27 i 28 de novembre a la Residència d’Investigadors. A l’acte, també hi intervindran la directora general de Política Lingüística, Ester Franquesa i el president de l’Associació Europea de Terminologia (AET) Jan Hoel.
 
La Cimera de Terminologia es convoca cada dos anys en una seu europea diferent. Aquesta edició està organitzada pel TERMCAT i l’AET amb la col·laboració de la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, de la Delegació General de la Llengua Francesa i de les Llengües de França, de TERMNET i de la Societat Catalana de Terminologia (SCATERM). El tema central és el paper de les xarxes socials en el treball terminològic, ja que en els últims anys, les xarxes, han entrat amb força en l’activitat terminològica i en la seva difusió. En el debat hi participaran més de trenta ponents de diverses organitzacions i empreses internacionals, que s’expressaran en català, anglès i francès. S’hi han inscrit prop d’un centenar de professionals.
 
L’esdeveniment aplega totes les institucions i els organismes europeus que treballen en matèria terminològica amb l’objectiu de consolidar una plataforma sòlida a favor del multilingüisme en el marc de la Unió Europea.
 
En el marc de la Cimera es lliuraran els Premis Internacionals de Terminologia, que premien cada dos anys els millors treballs en l’àmbit de la recerca terminològica, tant teòrica com aplicada. Els premis són atorgats per l’AET d’acord amb el veredicte d’un jurat internacional format per experts de reconegut prestigi.
 
La Cimera es pot seguir en directe per internet a l’adreça http://www.termcat.cat/docs/CimeraTerminologia/Cimera_Terminologia.html, i també per Twitter amb l’etiqueta #EAFTSummit2014. Durant els dos dies de la Cimera els assistents tindran ocasió de visitar l'exposició "El català, llengua d'Europa", cedida per la Direcció General de Política Lingüística.
 
La Cimera de Terminologia 2014 s’ha fet coincidir amb els Espais Terminològics, la jornada de debat i intercanvi que periòdicament convoca el TERMCAT, i que s’ha dut a terme el dimecres anterior, dia 26 de novembre.
 
Cimera de Terminologia:

09:00|Inauguració de la Cimera de Terminologia .Residència d'Investigadors (c. Hospital, 64)|Barcelona (Barcelonès)

El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, inaugurarà la Cimera de Terminologia que se celebra els dies 27 i 28 de novembre a la Residència d’Investigadors. A l’acte, també hi intervindran la directora general de Política Lingüística, Ester Franquesa, i el president de l’Associació Europea de Terminologia (AET) Jan Hoel.