Sala de premsa

El president Mas inaugurarà dilluns vinent la reobertura dels museus del Cau Ferrat i de Maricel de Sitges

query_builder   19 desembre 2014 18:38

settings_input_antenna Convocatòria

El president Mas inaugurarà dilluns vinent la reobertura dels museus del Cau Ferrat i de Maricel de Sitges

  • Ambdós espais han viscut una profunda reforma, que ha permès rehabilitat els espais, restaurar els seus elements patrimonials i implantar un nou projecte museogràfic

El president de la Generalitat, Artur Mas, presidirà dilluns vinent, 22 de desembre, a les 9.30 hores, la reobertura dels museus del Cau Ferrat i de Maricel de Sitges, després de quatre anys d’una profunda reforma, que ha permès rehabilitar els espais, restaurar els seus elements patrimonials i implantar un nou projecte museogràfic.

L’acte comptarà amb la participació de l’alcalde de la ciutat, Miquel Forns; del president de la Diputació de Barcelona i president del Consorci del Patrimoni de Sitges, Salvador Esteve; del conseller de Cultura, Ferran Mascarell, i de la ministra de Foment, Ana Pastor, organisme que, juntament amb la Generalitat i la Diputació, ha participat en el finançament de l’obra per mitjà de l’1% cultural.

El cap de l’Executiu serà rebut al museu per la directora-gerent del Consorci del Patrimoni de Sitges, Vinyet Panyella, qui conduirà el recorregut que faran les autoritats per l’interior dels museus. Un cop finalitzada la visita, tindran lloc els parlaments inaugurals, al Racó de la Calma, a l’exterior del Museu. Hi intervindran l’alcalde; el president de la Diputació i la ministra de Foment. El president Mas clourà l’acte.

La reforma del Cau Ferrat i del Museu Maricel ha suposat la rehabilitació d’aquests dos edificis, junt amb el de Can Rocamora que els enllaça, per a conservar el seu esperit originari, però adaptant-los a totes les necessitats estructurals i de serveis d’uns moderns museus del segle XXI.

Pel que fa al projecte museogràfic, el Cau Ferrat ha estat reformat amb la intenció de recuperar el seu aspecte original, quan Santiago Rusiñol el va convertir en el seu estudi-taller, a finals del segle XIX, i va esdevenir un referent del Modernisme. Al Museu Maricel s’ha dissenyat un complet recorregut artístic, amb obres de gran qualitat, que van del segle X al realisme i la figuració de la primera meitat del segle XX, per mitjà de les col·leccions d’art del doctor Jesús Pérez-Rosales i de la Vila de Sitges. 

09:30|El president Mas inaugura la reobertura dels museus del Cau Ferrat i de Maricel.Museu del Cau Ferrat|Sitges (Garraf)

El president de la Generalitat, Artur Mas, presidirà la reobertura dels museus del Cau Ferrat i de Maricel de Sitges, després de quatre anys d’una profunda reforma, que ha permès rehabilitar els espais, restaurar els seus elements patrimonials i implantar un nou projecte museogràfic. L’acte comptarà amb la participació de l’alcalde de la ciutat, Miquel Forns; del president de la Diputació de Barcelona i president del Consorci del Patrimoni de Sitges, Salvador Esteve; del conseller de Cultura, Ferran Mascarell, i de la ministra de Foment, Ana Pastor. El cap de l’Executiu serà rebut al museu per la directora-gerent del Consorci del Patrimoni de Sitges, Vinyet Panyella, qui conduirà el recorregut que faran les autoritats per l’interior dels museus. Un cop finalitzada la visita, tindran lloc els parlaments inaugurals, al Racó de la Calma, a l’exterior del Museu. Hi intervindran l’alcalde; el president de la Diputació i la ministra de Foment. El president Mas clourà l’acte. També hi assistirà el delegat del Govern a Barcelona, Fernando Brea.