Sala de premsa

La vicepresidenta del Govern lliura els Premis Administració Oberta

L'acte de lliurament es farà dijous, 22 de gener, en el marc del Congrés de Govern Digital

query_builder   20 gener 2015 12:46

settings_input_antenna Convocatòria

La vicepresidenta del Govern lliura els Premis Administració Oberta

L'acte de lliurament es farà dijous, 22 de gener, en el marc del Congrés de Govern Digital

La vicepresidenta del Govern i presidenta del Consorci AOC, Joana Ortega, farà el lliurament dels Premis Administració Oberta, que reconeixen l’esforç dut a terme pels ajuntaments catalans en la implantació i ús dels serveis d’administració oberta entre la ciutadania i les empreses. L’acte de lliurament dels guardons tindrà lloc el proper dijous, 22 de gener, a les 15.30 hores, en el marc del primer Congrés de Govern Digital, que se celebra al Palau de Congressos de la Fira de Barcelona, al recinte de Montjuïc.
 
La vicepresidenta lliurarà als representants municipals el primer premi de cadascuna de les cinc categories en què s’han distribuït els Premis Administració Oberta, segons el nombre d’habitants dels municipis. També es farà entrega d’un document acreditatiu als tres primers consistoris de cada categoria, així com una menció especial als deu millors ajuntaments de cada  tram de població.
 
Els premis es donen en base a l’avaluació realitzada en el 14è informe sobre administració electrònica elaborat per l’AOC. Aquest informe recull, entre altres, aspectes com ara si el web municipal ofereix tramitació electrònica; si té seu electrònica i tauler electrònic d’edictes; si els proveïdors hi poden dipositar factures electròniques o rebre notificacions electròniques; o bé si l’ajuntament intercanvia dades telemàticament amb altres administracions.
 
Congrés de Govern Digital
 
El Congrés de Govern Digital, que tindrà lloc els dies 21 i 22 de gener, està organitzat per la Generalitat de Catalunya i el Consorci AOC, amb la col·laboració d’altres administracions públiques catalanes i el patrocini de diverses empreses. Té com a objectiu ser un espai de trobada i d’intercanvi de coneixement, amb experiències i debat sobre les infraestructures que han de permetre una bona governança i una gestió pública eficient, estructurant una administració oberta i innovadora que doni resposta real a les demandes i expectatives de la societat.
 
El Congrés de Govern Digital pretén ser punt de trobada dels màxims responsables de les diferents administracions públiques de Catalunya, les principals empreses del sector i diversos experts relacionats amb la matèria. També vol ser un fòrum d’intercanvi d’experiències i solucions per aconseguir una administració més propera al ciutadà, més àgil, eficient i innovadora, una nova administració que respongui als nous reptes.

15:30|La vicepresidenta Ortega lliura els Premis Administració Oberta.Palau de Congressos de Fira de Barcelona - Recinte de Montjuïc (av. Reina Maria Cristina, s/n)|Barcelona (Barcelonès)

La vicepresidenta del Govern i presidenta del Consorci AOC, Joana Ortega, lliurarà els Premis Administració Oberta de Catalunya en el marc del I Congrés de Govern Digital.