Sala de premsa

El president Mas inaugura demà el restabliment del bust de Prat de la Riba i el nou bust de Puig i Cadafalch al Pati dels Tarongers

query_builder   26 gener 2015 13:14

settings_input_antenna Convocatòria

El president Mas inaugura demà el restabliment del bust de Prat de la Riba i el nou bust de Puig i Cadafalch al Pati dels Tarongers

El president de la Generalitat, Artur Mas, inaugurarà demà dimarts, 27 de gener, el restabliment al seu lloc original del bust d’Enric Prat de la Riba i el nou bust del també president de la Mancomunitat, Josep Puig i Cadafalch, al Pati dels Tarongers del Palau de la Generalitat. Aquest homenatge tindrà lloc a les 9.30 hores.
 
L’acte s’iniciarà amb la glossa de Puig i Cadafalch que farà l’historiador i catedràtic de la Universitat Autònoma de Barcelona, Albert Balcells, i les paraules de l’alcalde de Mataró, Joan Mora. Tot seguit el president descobrirà el bust, i clourà l’homenatge amb un parlament. Hi seran presents també a l’acte els membres del Govern i representants de l’Associació Amics de Josep Puig i Cadafalch.
 
Les institucions i la societat catalana han celebrat aquest passat any 2014 el centenari de la Mancomunitat de Catalunya,  institució des de la qual es va fer una gran obra política i social de construcció i modernització del país, impulsada pel seu primer president, Enric Prat de la Riba, i continuada pel successor, Josep Puig i Cadafalch (1917-1923), i que va ser l’embrió de l’actual autogovern de Catalunya.
 
En el marc d’aquesta commemoració, el Govern de la Generalitat va retre el passat mes d’abril un homenatge a tots dos presidents, i ara vol tancar aquest aniversari amb la instal·lació d’un bust del president Puig i Cadafalch, obra de l’escultor Manuel Cusachs.
 
Aquest bust s’ubicarà al Pati dels Tarongers del Palau de la Generalitat, on ja hi ha les figures de tots els presidents històrics de la Generalitat, inclòs la d’Enric Prat de la Riba. Precisament, i aprofitant la ubicació del nou bust de Puig i Cadafalch, s’ha restablert  al seu lloc original la figura del primer president de la Mancomunitat, també al Pati dels Tarongers.  
 
Aquest bust d’Enric Prat de la Riba va ser retirat del seu emplaçament l’any 1939 i substituïda, als anys 50, per un relleu commemoratiu de les víctimes del bàndol franquista durant la guerra 1936-1939.

09:30|Inauguració del restabliment del bust de Prat de la Riba i el nou bust de Puig i Cadafalch.Palau de la Generalitat (entrada pel carrer Sant Honorat, s/n)|Barcelona (Barcelonès)

El president de la Generalitat, Artur Mas, inaugurarà el restabliment al seu lloc original del bust d’Enric Prat de la Riba i el nou bust del també president de la Mancomunitat, Josep Puig i Cadafalch, al Pati dels Tarongers del Palau de la Generalitat. L’acte s’iniciarà amb la glossa de Puig i Cadafalch que farà l’historiador i catedràtic de la Universitat Autònoma de Barcelona Albert Balcells, i les paraules de l’alcalde de Mataró, Joan Mora. Tot seguit, el president descobrirà el bust, acompanyat de Núria Riera, besnéta de Josep Puig i Cadafalch, i clourà l’homenatge amb un parlament. També seran presents a l’acte els membres del Govern i representants de l’Associació Amics de Josep Puig i Cadafalch.