Sala de premsa

En el marc de l'IPM International Fruit Congress 2015

El conseller Pelegrí lliura els premis a la innovació, aplicació i promoció de la gestió integrada de plagues

Posteriorment es trobarà amb una delegació de membres del Ministeri d'Agricultura de l'Aràbia Saudita

query_builder   11 març 2015 14:07

settings_input_antenna Convocatòria

El conseller Pelegrí lliura els premis a la innovació, aplicació i promoció de la gestió integrada de plagues

Posteriorment es trobarà amb una delegació de membres del Ministeri d'Agricultura de l'Aràbia Saudita

DAAM
 
El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, lliurarà demà dijous, 12 de març, a les 15.30 hores al Palau de Congressos de Fira de Barcelona (recinte Montjuïc, av. Reina Maria Cristina, 1-13. Pavelló 5) els Premis a la innovació, aplicació i promoció de la gestió integrada de plagues (IPM), convocats pel Comitè Organitzador de l'SmartFruit IPM International Congress.
 
L'objectiu dels premis és distingir les persones, empreses, associacions o institucions que, en els diferents àmbits de la Gestió Integrada de Plagues, hagin dut a terme o estiguin desenvolupant projectes o actuacions innovadores que suposin una millora tecnològica, un avanç en els camps de la sanitat vegetal, de la qualitat de vida de les persones, de la sostenibilitat mediambiental i/o econòmica, en la millora de l'eficiència o que incorporin noves tècniques que millorin el rendiment productiu dels cultius, especialment els de fruita de pinyol, fruita de llavor, cítrics, vinya i olivera.
 
Se n’han establert 3 modalitats o àmbits:
 
- Premi a la recerca, innovació i desenvolupament en IPM:
Serà distingida l'actuació (o actuacions) que s'hagi desenvolupat o s'estigui desenvolupant en el marc d'un projecte d'I+R+D que suposi innovació tecnològica en la gestió integrada de plagues o que permeti obtenir una millora en el rendiment dels cultius, de la sostenibilitat  mediambiental, l'optimització de productes fitosanitaris o la reducció de costos econòmics.
 
- Premi a l'aplicació i transferència tecnològica o de coneixements:
Serà distingida l'actuació (o actuacions) que hagi implementat o estigui implementant o introduint en els processos de producció o transformació  elements tecnològics innovadors i que, com a conseqüència d'aquesta actuació, hagi obtingut un nou producte o resultats demostradament   beneficiosos per a l'obtenció de productes que compleixin els requisits de la  gestió integrada de plagues.
 
- Premi a la promoció o comunicació dels productes al consumidor final:
Serà distingida aquella actuació (o actuacions) que consideri que en l'àmbit de la comunicació, la comercialització, la distribució, la venda o la promoció representi una millora en el conjunt de la cadena agroalimentària o en els processos de distribució o que representin una millora amb relació a la difusió en la societat dels beneficis que representa la gestió integrada de plagues, la producció sostenible des del punt de vista  mediambiental o la salut humana amb relació al consum de fruita, oli, cítrics o vi.
 
El Comitè científic és l'encarregat de proposar les tres candidatures premiades d'entre totes les actuacions conegudes que vagin encaminades a la recerca, innovació i desenvolupament en IPM, l'aplicació i transferència tecnològica o de coneixements i a la promoció o comunicació dels productes al consumidor final.
 
Trobada reunió amb membres del Ministeri d’Agricultura de l’Aràbia Saudita
 
Un cop finalitzat el lliurament, a les 16.00 hores, el conseller es reunirà amb membres del Ministeri d’Agricultura de l’Aràbia Saudita.
 
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agriculturacat i twitter.com/agriculturacat.