Sala de premsa

Arrenca la IV Setmana Forestal Mediterrània

query_builder   13 març 2015 15:28

settings_input_antenna Convocatòria

Arrenca la IV Setmana Forestal Mediterrània

Aquesta edició comptarà amb la participació del responsable forestal de la FAO, Eduardo Rojas, una  de les majors autoritats forestals del món
FAO
Dossier de la IV Setmana Forestal Mediterrània
El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, acompanyat pel director general de Medi Natural i Biodiversitat, Antoni Trasobares, i el director del Centre Tecnològic Forestal de Catalunya, Denis Boglio,  el proper dimarts, 17 de març, a les 09.00 hores al recinte Modernista de Sant Pau (carrer de Sant Antoni Maria Claret, 167, de Barcelona) participarà en la inauguració la IV Setmana Forestal de la Mediterrània, que tindrà lloc del 17 al 20 de març a Barcelona.  
 
D’altra banda, entre els diferents esdeveniments que tindran lloc en el marc de IV la Setmana Forestal Mediterrània, destaca la presència del sotsdirector general i responsable del Departament Forestal de l'Organització de les Nacions Unides (ONU) per a l'Agricultura i l'Alimentació (FAO), Eduardo Rojas, que coordinarà el proper dijous, 19 de març  de febrer, a partir de les 14.30 hores, la sessió Donants bilaterals/multilaterals.
 
La IV Setmana Forestal Mediterrània és una trobada internacional que aplega investigadors, polítics, empresaris i organitzacions de la societat civil per aprofundir en el treball al voltant del potencial dels boscos com a font de riquesa.
 
Les jornades pretenen posar l’accent en l’anàlisi dels béns i serveis que poden generar els ecosistemes forestals, i com el seu aprofitament pot ser crucial per al desenvolupament socioeconòmic de la regió mediterrània, promocionant el desenvolupament d’una economia verda basada en la gestió forestal sostenible. 
   
Les jornades es desenvoluparan en sessions sobre manteniment de recursos hidràulics, turisme, energia forestal -concretament biomassa-, xarxes de cooperació interregional i es visitaran diverses experiències d'èxit obtingudes la zona del Montnegre i el Corredor, a la província de Barcelona.
 
Més de 18 institucions de les diferents regions mediterrànies participen en l’organització d’aquesta cimera, entre les quals es troben el Ministeri d’Agricultura i Medi Ambient, el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya i la FAO, conjuntament amb l’Institut Forestal Europeu (EFI) i el suport del Recinte Modernista.
 
En l’enllaç següent podeu trobar més informació sobre les diferents sessions: http://med.forestweek.org/es/content/programa-0#sthash.xZyDuTqo.dpuf o bé a la pàgina oficial de la IV Setmana Forestal Mediterrània: http://med.forestweek.org/
 
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agriculturacat i twitter.com/agriculturacat.

09:00|Pelegrí inaugura la IV Setmana Forestal Mediterrània.Recinte Modernista de Sant Pau (c. Sant Antoni Maria Claret, 167)|Barcelona (Barcelona)

El conseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, inaugurarà la IV Setmana Forestal de la Mediterrània, que tindrà lloc del 17 al 20 de març a Barcelona. L'acompanyarà el director general de Medi Natural i Biodiversitat, Antoni Trasobares, i el director del Centre Tecnològic Forestal de Catalunya, Denis Boglio.