Sala de premsa

El president Mas encapçalarà dilluns vinent, a Puigcerdà, la presentació del primer any d'aplicació de l'estratègia per a l'aprofitament de la biomassa

query_builder   27 març 2015 18:55

settings_input_antenna Convocatòria

El president Mas encapçalarà dilluns vinent, a Puigcerdà, la presentació del primer any d'aplicació de l'estratègia per a l'aprofitament de la biomassa

 • El cap del Govern farà una visita institucional a aquest municipi, on també visitarà l’Hospital de Cerdanya
 • Al llarg de la jornada, el president es desplaçarà també a Prullans per inaugurar el consultori mèdic i el local social
El president de la Generalitat, Artur Mas, farà dilluns vinent, dia 30 de març, una visita institucional a Puigcerdà, on, entre altres activitats, presidirà l’acte de presentació del balanç del primer any de l’aplicació de l’Estratègia per promoure l’aprofitament de la biomassa forestal i agrícola i visitarà les instal·lacions de l’Hospital de Cerdanya. En el decurs d’aquesta jornada, el cap de l’Executiu anirà també a Prullans, per tal d’inaugurar el consultori mèdic i el local social d’aquest municipi.
 
El cap de l’Executiu arribarà a les 13.55 hores a l’Hospital de Cerdanya, on serà rebut per l’alcalde de Puigcerdà, Albert Piñeira, i el delegat del Govern de la Generalitat a l’Alt Pirineu i Aran, Albert Alins. El president farà un recorregut per les instal·lacions d’aquest centre sanitari, acompanyat del director general de l’Hospital, Jordi Gassió.
 
L’Agrupació Europea de Cooperació Territorial- Hospital de Cerdanya va entrar en funcionament el passat 19 de setembre, i és l’únic Centre de Salut transfronterer d’Europa. El gestionen les administracions de Catalunya i França, i dóna servei a la població de La Cerdanya i el Capcir.
 
La visita a la Cerdanya continuarà a la tarda. A les 17.00 hores, al Museu Cerdà de Puigcerdà, Artur Mas presidirà l’acte de presentació del seguiment del primer any de l’Estratègia per promoure l’aprofitament de la biomassa forestal i agrícola. Aquesta estratègia va ser aprovada pel Govern el 18 de febrer de 2014, com una acció conjunta amb la participació coordinada de diferents conselleries.
 
En el decurs de la presentació, hi intervindrà l’alcalde de Puigcerdà, com a representant de la capital de la Cerdanya, una de les comarques pioneres en l’aprofitament tèrmic de la biomassa a Catalunya. Tot seguint, hi parlaran el director de Medi Natural del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Antoni Trasobares, i el director general d’Energia, Mines i Seguretat Industrial del Departament d’Empresa i Ocupació, Pere Palacín, que faran l’explicació del balanç. El president Mas clourà l’acte.
 
Prèviament a aquesta presentació, cap a les 16.25 hores, el cap del Govern i l’alcalde visitaran les instal·lacions de biomassa que hi ha al poliesportiu municipal de Puigcerdà.
 
 
Visita a Prullans
 
A les 18.00 hores, el president de la Generalitat arribarà a Prullans, per tal d’inaugurar el consultori mèdic i el local social, així com les obres d’amplaició de la Plaça i el Mirador d’aquest municipi.
 
El cap de l’Executiu serà rebut a l’Ajuntament de Prullans per l’alcalde, Daniel Gorriz, i el president de la Diputació de Lleida, Joan Rañé.  Després de signar el llibre d’honor, el president farà un recorregut per diferents carrers del poble, fins arribar al consultori mèdic, on descobrirà la placa commemorativa de la inauguració. La visita finalitzarà amb els parlaments de l’alcalde i del president Mas.
 
El nou consultori local de Prullans consta de 2 consultes de medicina general i infermeria, vestíbul, sala d’espera, magatzem, i arxiu clínic. Les obres han suposat una inversió de prop de 650.000 euros, finançats per la Generalitat, la Diputació de Lleida i l’Ajuntament.
El president Mas fa una visita territorial a la Cerdanya

El president Mas encapçalarà la presentació del primer any d'aplicació de l'estratègia per a l'aprofitament de la biomassa.

 • 13:55|Visita a l'Hospital de la Cerdanya.Hospital de la Cerdanya (pl. Santa Maria, 1)|Puigcerdà (Cerdanya)

  El cap de l’Executiu visitarà l’Hospital de Cerdanya, on serà rebut per l’alcalde de Puigcerdà, Albert Piñeira, i el delegat del Govern de la Generalitat a l’Alt Pirineu i Aran, Albert Alins. En el recorregut per les instal·lacions d’aquest centre sanitari l'acompanyarà el director general de l’Hospital, Jordi Gassió.

 • 16:25|Visita a les instal·lacions de biomassa.Poliesportiu (av. Ramon Condomines, s/n)|Puigcerdà (Cerdanya)

  El cap del Govern i l’alcalde visitaran les instal·lacions de biomassa que hi ha al poliesportiu municipal de Puigcerdà.

 • 17:00|Presentació del primer any d'aplicació de l'estratègia per a l'aprofitament de la biomassa.Museu Cerdà (c. Higini de Rivera, 4)|Puigcerdà (Cerdanya)

  El cap del Govern presidirà la presentació del seguiment del primer any de l’Estratègia per promoure l’aprofitament de la biomassa forestal i agrícola. En el decurs de la presentació, hi intervindrà l’alcalde de Puigcerdà, com a representant de la capital de la Cerdanya, una de les comarques pioneres en l’aprofitament tèrmic de la biomassa a Catalunya. Tot seguint, hi parlaran el director de Medi Natural del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Antoni Trasobares, i el director general d’Energia, Mines i Seguretat Industrial del Departament d’Empresa i Ocupació, Pere Palacín, que faran l’explicació del balanç. El president Mas clourà l’acte.

 • 18:00|Visita a Prullans.Ajuntament (c. Puig, 1)|Prullans (Cerdanya)

  El president de la Generalitat arribarà a Prullans, per tal d’inaugurar el consultori mèdic i el local social, així com les obres d’ampliació de la Plaça i el Mirador d’aquest municipi. El cap de l’Executiu serà rebut a l’Ajuntament de Prullans per l’alcalde, Daniel Gorriz, i el president de la Diputació de Lleida, Joan Rañé.  Després de signar el llibre d’honor, el president farà un recorregut per diferents carrers del poble, fins arribar al consultori mèdic, on descobrirà la placa commemorativa de la inauguració. La visita finalitzarà amb els parlaments de l’alcalde i del president Mas.