Sala de premsa

Marta Cabré rep la Medalla Centenària de la Generalitat de Catalunya

La directora territorial de Benestar Social i Família a Tarragona, Anna Vendrell, li entregarà la medalla

query_builder   17 abril 2015 11:00

settings_input_antenna Convocatòria

Marta Cabré rep la Medalla Centenària de la Generalitat de Catalunya

La directora territorial de Benestar Social i Família a Tarragona, Anna Vendrell, li entregarà la medalla

La directora territorial de Benestar Social i Família a Tarragona, Anna Vendrell, lliurarà la Medalla Centenària de la Generalitat a la senyora Marta Cabré. A l’acte, que tindrà lloc dilluns al matí a la Residència Les Vinyes de Falset, hi assistiran amics i familiars, així com el personal i la direcció del centre.
 
Marta Cabré i Just va néixer el 20 d’abril de 1915 a Pradell de Teixeta, al Priorat. Els seus pares es dedicaven al conreu de fruita seca i olivers i de ben petita ja els ajudava al camp. Cap als 10 anys va deixar l’escola i va començar a fer de mainadera pel fill de qui havia estat la seva mestra. Aquesta feina li permeté col·laborar en l’economia familiar i també rebre alguna classe particular.
 
Es casà als 27 anys i va tenir una filla. Va treballar servint a diverses cases de Reus i finalment acabà fent de minyona per mossèn Magí, amb ell es traslladaria a viure al Segrià i després a la Conca de Barberà. Quan va morir el capellà, la senyora Cabré tornà al seu poble natal on va viure fins als 98 anys.
 
Des de fa un parell d’anys viu a la Residència les Vinyes, on ha descobert l’afició de pintar.

11:00|Lliurament de la Medalla Centenària de la Generalitat de Catalunya.Residència les Vinyes (av. Josep M. Gich, 3)|Falset (Priorat)

La directora dels Serveis Territorials de Benestar Social i Família a Tarragona, Anna Vendrell, lliurarà la Medalla Centenària de la Generalitat de Catalunya a la senyora Marta Cabré.