Sala de premsa

El president Mas lliurarà demà les medalles i plaques Josep Trueta al mèrit sanitari

query_builder   11 maig 2015 15:21

settings_input_antenna Convocatòria

El president Mas lliurarà demà les medalles i plaques Josep Trueta al mèrit sanitari

  • El Govern distingeix enguany 13 professionals i tres entitats que han destacat  pels serveis prestats en el progrés i millora de la sanitat
El president de la Generalitat, Artur Mas, acompanyat del conseller de Salut, Boi Ruiz, presidirà demà, dimarts 12 de maig, l’acte de lliurament de les medalles i plaques Josep Trueta al mèrit sanitari, que enguany han estat atorgades a tretze persones, dues d’elles a títol pòstum, i tres entitats. La cerimònia tindrà lloc a les 13 hores al Saló de Sant Jordi del Palau de la Generalitat. També hi assistiran la vicepresidenta del Govern i titular del Departament de Governació i Relacions Institucionals, Joana Ortega, i els consellers d’Economia, Andreu Mas-Colell; d’Interior, Ramon Espadaler, i de Justícia, Germà Gordó.
 
Aquests guardons, concedits anualment pel Govern, distingeixen aquelles persones i entitats que, pels seus mèrits, han destacat de manera significativa pels serveis prestats amb vista al progrés i a la millora de la sanitat. Les medalles i plaques Josep Trueta van ser creades l’any 1997, coincidint amb el centenari del naixement del reconegut doctor i científic català.
 
L’acte de lliurament s’iniciarà amb unes paraules de benvinguda per part del conseller Ruiz. Tot seguit, la secretaria general del Departament de Salut, Roser Fernández, farà la lectura del decret de concessió d’aquests guardons, que seran lliurats als guardonats pel president de la Generalitat. El doctor Antoni Trilla, director de Qualitat i Seguretat Clínica de l’Hospital Clínic-Universitat de Barcelona, parlarà en nom dels premiats. Clourà l’acte el president Mas.
 
Els guardonats amb la Medalla Josep Trueta 2015 són: l'especialista en l'àmbit de la nefrologia Jaume Aubia; l’especialista en ginecologia i obstetrícia Pere N. Barri Ragué; la llicenciada en farmàcia Maria Rosa Cedó Rigalt; l’investigador Manel Esteller; l'especialista en psiquiatria Josep Fàbregas i Poveda (a títol pòstum); l'especialista en medicina interna i en oncologia Xavier Gómez Batiste-Alentorn; la cap del Programa Pacient Expert Catalunya, Assumpció González Mestre; el tècnic de la Divisió d’Avaluació de Serveis Assistencials del Servei Català de la Salut Amando Martín Zurro; la psiquiatra i psicoterapeuta Roser Pérez Simó (a títol pòstum); la doctora en economia Marisol Rodríguez Martínez; l'especialista en pediatria i cap del Servei d’Oncologia i Hematologia Pediàtrica de l’Àrea Maternoinfantil de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron, Josep Sánchez de Toledo i Codina; l'especialista en medicina preventiva i salut pública Andreu Segura Benedicto, i l'especialista en medicina interna i especialista en medicina preventiva i salut pública Antoni Trilla Garcia.
 
La Placa Josep Trueta ha estat concedida enguany al Consorci Parc Salut Mar; la Federació Salut Mental Catalunya i la Fundació Hospital de Sant Pau i Santa Tecla.
 

13:00|El president Mas lliura les medalles i plaques Josep Trueta al mèrit sanitari.Palau de la Generalitat (entrada pel carrer Sant Honorat)|Barcelona (Barcelonès)

El president de la Generalitat, Artur Mas, acompanyat del conseller de Salut, Boi Ruiz, presidirà l’acte de lliurament de les medalles i plaques Josep Trueta al mèrit sanitari, que enguany han estat atorgades a tretze persones, dues d’elles a títol pòstum, i tres entitats. L’acte s’iniciarà amb unes paraules de benvinguda per part del conseller Ruiz. Tot seguit, la secretaria general del Departament de Salut, Roser Fernández, farà la lectura del decret de concessió d’aquests guardons, que seran lliurats als guardonats pel president de la Generalitat. El doctor Antoni Trilla, director de Qualitat i Seguretat Clínica de l’Hospital Clínic-Universitat de Barcelona, parlarà en nom dels premiats. Clourà l’acte el president Mas. També hi assistiran la vicepresidenta del Govern i titular del Departament de Governació i Relacions Institucionals, Joana Ortega, i els consellers d’Economia, Andreu Mas-Colell; d’Interior, Ramon Espadaler, i de Justícia, Germà Gordó; a més dels delegats del Govern a Barcelona, Fernando Brea, i a la Catalunya Central, Juli Gendrau.