Sala de premsa

El Centre Cultural Blanquerna fa deu anys de vida a la seu actual del carrer d'Alcalá

query_builder   9 juny 2015 14:09

settings_input_antenna Convocatòria

El Centre Cultural Blanquerna fa deu anys de vida a la seu actual del carrer d'Alcalá

delegació
10 anys CCBL
El proper dimecres 10 de juny de 2015, a las 19 horas, el Centre Cultural Blanquerna (www.ccblanquerna.cat), centre cultural de la delegació de la Generalitat de Catalunya a Madrid, complirà deu anys d’existència a la seu actual del carrer Alcalá, 44.
 
Per a celebrar-ho reunirà en un acte a les institucions, entitats i noms del món de la cultura amb qui ha tingut una especial relació en el decurs d’aquests anys i que, d’una o altre manera, han participat en la programació cultural del CCBlanquerna i la Setmana de la Cultura Catalana a Madrid.
 
Presidiran l’acte el conseller de Cultura de la Generalitat, Ferran Mascarell i el delegat del Govern a Madrid, Josep María Bosch.
 
Va ser el juny de 2005, deu anys enrere, quan van inaugurar el Centre Cultural Blanquerna en la seva actual ubicació, el llavors president de la Generalitat, Pasqual Maragall, juntament amb el delegat de la Generalitat a Madrid, Santiago de Torres i qui en aquella època erra l’alcalde de Madrid, Alberto Ruiz-Gallardón. Fou, alhora, l’estrena de la primera exposició, Lluis Carandell, periodista, que formava part de la sèrie Personatges destinada a mostrar la vida i l’obra de noms coneguts. Poc després tindria lloc la següent mostra amb Adolfo Marsillach: tan lluny tan a prop, ambdues de producció pròpia i comissariades pel periodista i escriptor Ignasi Riera.
 
Des de llavors l’activitat del CCBlanquerna ha anat creixent. Si bé en la primera seu del carrer Serrano nº 1 (creada el juny 1993 pel delegat Josep Gomis) s’organitzava una mitjana de 70 actes l’any, actualment supera els 200 en la seva programació cultural. A més, el centre compta amb unes Aules de Català  (inaugurades l’octubre de 1993) que superen els 300 alumnes, la majoria castellanoparlants, una llibreria (l’única especialitzada en temàtica catalana a Madrid) amb un fons de més de 15.000 títols (en diferents idiomes) i una Oficina de Turisme de Catalunya que ofereix diàriament informació al públic.