Sala de premsa

La consellera d'Ensenyament clou la Jornada sobre els 10 anys de les aules d'acollida

query_builder   19 juny 2015 16:34

settings_input_antenna Convocatòria

La consellera d'Ensenyament clou la Jornada sobre els 10 anys de les aules d'acollida

 
La consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, clourà dilluns la Jornada d’aula d’acollida i suport lingüístic. L’acte tindrà lloc a partir de les dues de la tarda al CaixaFòrum. També hi assistirà la subdirectora de Llengua i Plurilingüisme, Mònica Pereña.
 
Durant la jornada es farà un balanç del funcionament i de què representen les aules d’acollida al sistema educatiu català, coincidint amb el desè aniversari des que es van crear les aules d’acollida el curs 2004-2005. La Jornada serà un espai de reflexió conjunta, de debat i d'intercanvi d'experiències, i alhora permetrà al Departament d'Ensenyament presentar les actuacions previstes en relació a l'atenció de l'alumnat nouvingut.
 
En aquest sentit, Ensenyament presentarà durant la Jornada un nou recurs de suport lingüístic adreçat a l'alumnat de procedència estrangera que ja no assisteix a l'aula d'acollida i que encara no domina el llenguatge acadèmic necessari per accedir al contingut de les matèries curriculars.
 
Al llarg del matí es compartiran les reflexions al voltant del procés d’escolarització de l’alumnat nouvingut, es presentaran els resultats de les aules d’acollida des de la seva creació, i es presentaran aquells recursos per tal que el professorat pugui atendre l’alumnat nouvingut. La jornada començarà a les 9:15h i també inclourà un espai on diferents centres educatius catalans podran posar en comú les seves experiències respecte les aules d’acollida. En l’acte de cloenda, alumnes nouvinguts que van passar per les aules d’acollida, i que han estat guanyadors al Certamen de Lectura en veu alta, llegiran fragments de textos.

14:00|Rigau clou la Jornada d'aula d'acollida i suport lingüístic.CaixaFòrum (av. Francesc Ferrer i Guàrdia, 6-8)|Barcelona (Barcelonès)

La consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, clourà la Jornada d'aula d'acollida i suport lingüístic.