Sala de premsa

MODA

El conseller Felip Puig lliurarà demà els Premis 080 Barcelona Fashion

query_builder   2 juliol 2015 13:04

settings_input_antenna Convocatòria

El conseller Felip Puig lliurarà demà els Premis 080 Barcelona Fashion

 
·        En la jornada de cloenda de la 16a edició del certamen, el conseller d’Empresa i Ocupació, lliurarà el Premi Nacional al Disseny Emergent i el Premi Nacional a la Millor Col·lecció.
 
·        En l’acte de lliurament de Premis es presentarà el fashion film “Amore Mio”, realitzat pel fotògraf internacional Ruven Afanador a partir de la sessió fotogràfica que va protagonitzar amb l’actriu Rossy de Palma, en la passada 080.
 
·        La cerimònia de lliurament de premis, comptarà amb una convidada d’honor, la dissenyadora i decoradora novaiorquesa, Iris Apfel.
 
 
El conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, presidirà demà, a les 16.00h, el lliurament dels Premis de la 16a edició del 080 Barcelona Fashion, en la jornada de cloenda del certamen. La cerimònia de lliurament de premis, comptarà amb una convidada d’honor, la dissenyadora i decoradora novaiorquesa, Iris Apfel.
 
En la present edició del 080 es lliuraran dues distincions: el Premi Nacional de la Generalitat de Catalunya al disseny emergent 080 Barcelona Fashion, i el Premi Nacional de la Generalitat de Catalunya a la Millor Col•lecció primavera-estiu 2016 080 Barcelona Fashion.
 
Premi Nacional de la Generalitat de Catalunya al disseny emergent 080 Barcelona Fashion: L’objecte del premi, dotat amb 12.000 euros, és reconèixer el talent dels dissenyadors emergents que desfilen a la 080, i alhora promoure la difusió i notorietat de la marca guanyadora i de la moda catalana en general a nivell nacional i internacional. El guanyador del premi presentarà la seva propera col•lecció en la següent edició del 080 Barcelona Fashion, i una mostra de la col•lecció guanyadora formarà part del fons  del Museu Tèxtil i de la Indumentària de Catalunya. La dotació del premi es destinarà a potenciar l’activitat comercial i promoció internacional del dissenyador guardonat amb la presència a showrooms i la promoció comercial de la marca, així com la producció de la col•lecció.
 
Opten a aquesta categoria: BLAME LABEL, COMO UN PEZ EN EL AGUA, Edgar Carrascal, Georgina Vendrell, ISOMETRIC, Pablo Erroz i CARLOTAOMS.
 
Premi Nacional de la Generalitat de Catalunya a la Millor Col•lecció primavera-estiu 2016 080 Barcelona Fashion: L’objectiu del premi és donar suport als dissenyadors, per valorar-ne la creativitat de la col·lecció, el talent del dissenyador i la visió comercial de la marca. Opten a aquesta distinció els dissenyadors i marques que han desfilat a la present edició de la passarel·la, que comptin amb un establiment operatiu a Catalunya o bé d’àmbit estatal, i amb una facturació superior als 50.000 euros i inferior als 2 milions d’euros o bé amb 4 col·leccions comercialitzades. El premi consisteix en la participació directa a l’edició de gener de 2016 del 080 Barcelona Fashion, de forma gratuïta.
 
Opten a aquesta categoria: Menchén Tomás, Manuel Bolaño, Guillermina Baeza, Miriam Ponsa, Josep Abril, Celia Vela, Brain&Beast, Justicia Ruano, Txell Miras, Lebor Gabala, Krizia Robustella, Oscarleon i BCN BRAND.
 
El Jurat de la 16a ed. del 080 Barcelona Fashion
 
L’elecció del guanyador anirà a càrrec d’un jurat professional creat al efecte. El guanyador s’escollirà d’acord amb els criteris de  disseny i creativitat de la col•lecció, qualitat de la col•lecció i potencial comercial de la col•lecció. El jurat està integrat per:
 
¨       Charlotte Fortunet (presidenta del jurat): responsable del departament Fires. Llicenciada a L’ISEM ( Esmod PARIS) i de DUERM especialitzat en Moda per la Universitat de Lyon Lumières. Després de quatre anys a la seu de Paris de WHO’S NEXT i PREMIERE CLASSE com a responsable comercial y de comunicació, es va incorporar a Fidancia al juny del 2006 per a ocupar-se del departament que gestiona les fires Internacionals.
 
¨       Heidi Laas: El seu debut en el sector va ser als 4 anys com a model publicitària. Va treballar per a Marithé François Girbaud Espanya durant 8 anys. Va dirigir durant 10 anys el seu propi despatx de premsa, Dialogue Fashion Development, SL, especialitzat en posicionar i assessorar marques internacionals. Avui, dirigeix el Departament de Màrqueting de l’empresa Fidancia, SL, especialitzada en l’outsourcing de serveis de gestió de comptes d’empreses del sector del tèxtil.
 
¨       Pilar Pasamontes: Llicenciada en dret. Vicepresidenta i fundadora de MODAFAD. Directora científica de l’àrea de moda IED Barcelona i professora d’història de la moda, complements i estilisme i Direcció d’art als cursos de grau i màster de IED. Conferenciant i articulista de moda i disseny. Dissenyadora de complement i consulta de moda.
 
¨       Ana Pérez: Llicenciada en relacions públiques i protocol, i màster en moda, va començar d’ajudant d’estilisme per a passarel·les i firmes de cosmètica. Treballa per a diferents productora en la realització d’espots de televisió, editorials de moda, desfilades, i lookbooks.

¨       Ildo Damiano: viu i treballa a Milà, on coopera amb Grazia Italia i és, també, col·laborador de Grazia International Editions. Va ser editor general i editor de “Celebrities” a Vanity Fair d’Itàlia i director a GQ Fashion. Editor de les revistes italianes més importants, marcador de tendències i estilista. També va ser el mentor de l’edició del programa Project Runway amb Eva Herzigova al canal Fox Life. És director científic dels cursos de màster en Disseny de moda a la Domus Academy de Milà.
 
Estrena del Fashion Film “Amore Mio” del fotògraf Ruven Afanador
 
En la cerimònia de lliurament dels Premis s’estrenarà el fashion film “Amore mio”, realitzat pel fotògraf internacional Ruven Afanador a partir de la sessió fotogràfica que va protagonitzar amb l’actriu Rossy de Palma en la passada edició de la 080. El reconegut fotògraf ha volgut retre homenatge a la passarel·la catalana, amb aquesta inclassificable peça fílmica.
 
A més de la carismàtica actriu Rossy de Palma, en la sessió que ha servit de material per a la pel·lícula, també van participar cinc ballarins coreografiats per Rafael Amargo, el model Ricardo Domínguez, i Alex Estil·les. El resultat és una suggerent cinta d’estètica onírica i surrealista, inspirada en els motius que més agraden a Afanador, el folklore hispà, l’esperpent, l’humor i la tragèdia, i que uneix element tan dispars com els capgrossos de les festes populars, models d’Isabel Toledo, o el maquillatge de cabaret berlinès dels anys 30.
 

16:00|Puig lliura els Premis 080 Barcelona Fashion.Passarel·la 080 Barcelona Fashion - Estadi Olímpic Lluis Companys (av. De l'Estadi s/n)|Barcelona (Barcelonès)

El conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, lliurarà els Premis 080 Barcelona Fashion.