Sala de premsa

Cobertura informativa de l'acte institucional de la Diada Nacional de Catalunya a la plaça Sant Jaume

query_builder   7 setembre 2015 09:37

settings_input_antenna Convocatòria

Cobertura informativa de l'acte institucional de la Diada Nacional de Catalunya a la plaça Sant Jaume

 
  • El president Mas i la presidenta de Gispert presidiran dimecres, dia 9, l’acte que se celebrarà a les 22 hores
  • Els mitjans hauran de sol·licitar acreditació expressa per cobrir l'acte abans de demà, dimarts, a les 20 hores
  • TV3 oferirà el senyal institucional
 
El president de la Generalitat, Artur Mas, i la presidenta del Parlament de Catalunya, Núria de Gispert, presidiran dimecres vinent, 9 de setembre, l’acte institucional de celebració de la Diada Nacional de Catalunya. A l’acte, que tindrà lloc a les 10 del vespre a la plaça Sant Jaume de Barcelona, hi assistiran els membres del Govern i l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau.
 
L’acte és una creació del director teatral Josep Maria Mestres i serà un espectacle que ressegueix l’evolució del país a partir del paper que hi han jugat les biblioteques de Catalunya. L’objectiu és fer un homenatge a aquestes institucions culturals amb motiu del centenari de la creació de la xarxa de biblioteques de la Mancomunitat de Catalunya.
 
Per tal de cobrir informativament aquest acte, que està organitzat conjuntament pel Govern de la Generalitat i el Parlament de Catalunya, caldrà acreditar-se prèviament davant aquest Gabinet de premsa, abans de demà, dimarts, dia 8, a les 20 hores.  L’acreditació habitual per accedir al Palau no serà vàlida.  S’haurà d’enviar un correu electrònic a  premsa.president@gencat.cat, especificant nom i cognoms, DNI, mitjà pel qual es treballa i tasca que s’hi desenvolupa (redactor, fotògraf, etc.). Només es podrà accedir al Palau de la Generalitat i a l’espai previst per als mitjans.
 
Les acreditacions per poder cobrir l’acte es recolliran a l’accés del carrer Sant Honorat, al Palau de la Generalitat  el mateix dia, a partir de les 19.30 hores.
 
Televisions:
 
TV3 donarà senyal institucional de l’acte des de les 21.50 hores per mitjà del repetidor de Collserola. També es podrà prendre el senyal des de la Sala de premsa del Palau de la Generalitat. (Caldrà sol·licitar-ho prèviament).
 
Degut a les limitacions d’espai, la resta de televisions no podran tenir accés als espais on se celebrarà l’acte. No obstant, si es vol fer alguna connexió prèvia de cara als informatius, es podrà fer des de d’un espai ubicat a la zona delimitada de la plaça que s’indicarà, sempre abans de les 21.45 hores.
 
En cas que es necessiti ubicar unitats mòbils, serà imprescindible comunicar-ho prèviament a aquest Gabinet. S’hauran d’aparcar a la plaça Sant Miquel i, donat que l’espai és limitat, les peticions s’atendran per ordre d’arribada. Aquest fet no eximeix de peticionar l’espai, com és habitual, a Via Pública.
 
El trànsit de vehicles a la plaça Sant Jaume estarà restringit. Per tant, aquests vehicles hauran hagut d’accedir al lloc assignat abans de primera hora de la tarda.
 
 
Fotògrafs:
 
Els fotògrafs podran prendre imatges de l’acte que se celebrarà a l’escenari situat davant la façana del Palau de la Generalitat des del balcó de l’Ajuntament de Barcelona.  A l’inici de l’acte, hi haurà uns minuts per poder fer imatges a peu de plaça.
 
Des d’aquest Gabinet de premsa i com és habitual s’enviarà fotografia de l’acte, un cop hagi finalitzat.
 
 
Ràdios:
 
Les ràdios podran prendre so de l’acte des de la Sala de Premsa del Palau de la Generalitat i seguir-ho des d’aquest punt. En cas que es vulgui fer una programació especial s’haurà de comunicar prèviament a aquest Gabinet per tal de preveure la  logística necessària.
 
 
Accés al Palau de la Generalitat:
 
El perímetre del Palau restarà tancat i només es podrà accedir amb invitació a l’acte. Per tant, els mitjans que vulguin cobrir-lo hauran d’accedir al punt d’acreditació situat al l’entrada del al carrer Sant Honorat pel carrer de la Fruita.
 
 
Contingut de l’acte:
 
A més de centrar-se en les biblioteques l’espectacle teatral , que serà conduït per Pep Cruz,  tindrà també com a fil conductor la commemoració dels 750 anys del naixement de Ramon Muntaner. A partir d’un relat elaborat per l’escriptor Albert Sánchez Piñol, l’artista audiovisual Franc Aleu ha pres com a inspiració les quatre grans Cròniques medievals catalanes, de les quals Ramon Muntaner en va escriure la més llarga, per elaborar un mapeig que repassa la història de Catalunya des de la seva fundació, l’any 988. Ho farà amb la projecció d’un audiovisual a la façana renaixentista del Palau de la Generalitat, símbol de la voluntat d’autogovern del país.
 
Les efemèrides que es recordaran aquest any durant la celebració són:
 
·         700 anys de la mort de Ramon Llull.
·         750 anys del naixement de Ramon Muntaner.
·         150 anys del naixement d’Enric Morera.
·         100 anys del naixement de Neus Català.
·         100 anys de la creació de la xarxa de biblioteques públiques.
·         75 anys de l’afusellament del president Lluís Companys.
·         20 anys de la mort d’Ovidi Montllor.
 
A l’acte participaran, amb interpretacions musicals i lectures de textos, l’Orfeó Català dirigit per Josep Vila; la Banda Municipal de Barcelona, dirigida per Salvador Brotons; la Colla Sardanista Mare Nostrum; els ballarins Xavier Bagà, Bebeto Cidra, Marina Cidra, Cesc Gelabert i Glòria Gella; els actors Sílvia Bel, Pep Cruz, Vicky Peña, Mercè Pons i Rosa Renom; les cantants Alba Carmona i Ilona Schneider, i el guitarrista Toti Soler.
 
Així mateix, el mapeig comptarà amb música original composta per Salvador Brotons i interpretada per la Banda Municipal de Barcelona sota la direcció del mateix Salvador Brotons.
 

22:00|Acte institucional Diada Nacional de Catalunya.Plaça Sant Jaume|Barcelona (Barcelonès)

El president de la Generalitat, Artur Mas, i la presidenta del Parlament de Catalunya, Núria de Gispert, presidiran l’acte institucional de celebració de la Diada Nacional de Catalunya. A l’acte hi assistiran també els membres del Govern i l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau. TV3 oferirà el senyal institucional. Els mitjans que vulguin cobrir l'acte s'han d'haver acreditat prèviament a premsa.president@gencat.cat, ja que no servirà l'acreditació habitual del Palau. Per a més informació sobre la cobertura informativa de l'acte institucional podeu consultar l'enllaç http://premsa.gencat.cat/pres_fsvp/AppJava/convocatoriavw/129214/ca/cobertura-informativa-lacte-institucional-diada-nacional-catalunya-placa-sant-jaume.do.