Sala de premsa

TELECOMUNICACIONS

El domini .CAT celebra demà el desè aniversari amb un acte commemoratiu a l'IoT Solutions World Congress

query_builder   15 setembre 2015 15:00

settings_input_antenna Convocatòria

El domini .CAT celebra demà el desè aniversari amb un acte commemoratiu a l'IoT Solutions World Congress

 

La consellera de Governació i Relacions Institucionals, Meritxell Borràs, clourà l’acte commemoratiu del desè aniversari del domini .CAT, que tindrà lloc demà dimecres, 16 de setembre, a les 16 h., a la Sala Auditori Premsa de la Fira Barcelona Gran Via en el marc de la primera edició de l’IoT Solutions World Congress. A l’acte també hi intervindrà el director general de Telecomunicacions i Societat de la Informació del Departament d’Empresa i Ocupació, Jordi Puigneró.
 
El 16 de setembre farà exactament 10 anys de l’aprovació del domini .CAT per part de l’ICANN (l’entitat que regula a escala mundial els dominis d’internet) i de l’assignació de la gestió del nou domini a la Fundació puntCAT. Tot i ser relativament petit en nombre de registres, el .CAT és únic i pioner, ja que és el primer domini destinat a una comunitat cultural i lingüística, i és considerat un domini d’èxit, tecnològicament capdavanter, líder en seguretat i qualitat i un model a seguir dins la indústria dels dominis d'Internet.
 
Durant l’acte de commemoració, alguns dels principals promotors del domini .CAT, així com l’actual president de la Fundació puntCAT, Ricard Huguet, explicaran l’origen i el procés de petició del domini i faran un repàs de la seva evolució.
 
Els mitjans que vulguin assistir a l’acte cal que sol·licitin prèviament l’acreditació al correu difusio.dgtsi.emo@gencat.cat  Aquesta acreditació també permet accedir a l’àrea d’exhibició de l’IoT Solutions World Congress.