Sala de premsa

La consellera Meritxell Borràs presideix demà l'acte d'homenatge a Neus Català i a les dones deportades als camps nazis

query_builder   5 octubre 2015 13:00

settings_input_antenna Convocatòria

La consellera Meritxell Borràs presideix demà l'acte d'homenatge a Neus Català i a les dones deportades als camps nazis

  • Organitzat pel Memorial Democràtic, l’acte ‘La vida és preciosa’ tindrà lloc a l’auditori del Conservatori del Liceu, demà dimarts 6 d’octubre, a les 19 hores.
  • Neus Català, l'única supervivent catalana viva del camp de concentració nazi de Ravensbrück, va néixer el 6 d’octubre de 1915 i demà farà cent anys.
 
La consellera de Governació i Relacions Institucionals, Meritxell Borràs, presidirà l'acte ‘La vida és preciosa’ un homenatge a Neus Català, que demà farà cent anys, i a les dones deportades als camps nazis. L’acte tindrà lloc a l’auditori del Conservatori del Liceu, demà dimarts 6 d’octubre, a les 19 hores. Organitzat pel Memorial Democràtic, l’acte és una cloenda de les diferents activitats realitzades al llarg de l’any per commemorar el 70è aniversari de l’alliberament dels camps nazis i el centenari del naixement de Neus Català.
 
Els parlaments institucionals aniran a càrrec de la consellera de Governació i presidenta del Memorial Democràtic, Meritxell Borràs; la presidenta de l’Institut Català de les Dones, Montserrat Gatell; la presidenta de l’Amical de Ravensbrück, Anna Sallès, i la vicepresidenta de l’Amical de Ravensbrück i filla de Neus Català, Margarita Català.
 
Durant l’acte, l’actriu Mercè Arànega interpretarà l’obra de teatre “Neus Català. Un cel de plom”. Posteriorment, Marina Rossell, cantarà temes dels disc “Cançons de la Resistència”, acompanyada de ballarins de la companyia BCN City Baller.