Sala de premsa

La Generalitat presenta a Subirats els resultats de la prospecció de la Serra de Riés

query_builder   21 octubre 2015 12:00

settings_input_antenna Convocatòria

La Generalitat presenta a Subirats els resultats de la prospecció de la Serra de Riés

El director general de Relacions Institucionals i amb el Parlament, Miquel Puig, presidirà l’acte al Centre Agrícola de Sant Pau d’Ordal, aquest divendres 23 d’octubre, a les 19 hores
La Generalitat de Catalunya presentarà aquest divendres 23 d’octubre, els resultats de la prospecció duta a terme a la Serra de Riés i de la recuperació i l’anàlisi de les restes humanes de la Guerra Civil que s’hi han trobat. El director general de Relacions Institucionals i amb el Parlament, Miquel Puig, presidirà, juntament amb l’alcalde de Subirats, Pere Pons, la presentació, que tindrà lloc  al Centre Agrícola de Sant Pau d’Ordal (Subirats), a les 19 hores.
 
El Departament de Governació i Relacions Institucionals ha desenvolupat enguany una actuació interdisciplinària a la serra de Riés (Alt Penedès), entre els termes de Subirats i Olesa de Bonesvalls. L’actuació, en col·laboració amb la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), la Universitat de Barcelona (UB), els ajuntaments dels dos municipis, l’Institut d’Estudis Penedesencs i el Centre d’Estudis de Subirats, ha comprès la prospecció de la zona i l’anàlisi de les restes de la Guerra Civil que s’hi han localitzat.
 
La presentació dels resultats d’aquesta campanya a la Serra de Riés, que inclou l’estudi antropològic de les restes òssies i els materials vinculats amb el context bèl·lic de 1939, i també la revisió dels testimonis orals i de la documentació existent, anirà a càrrec de la doctora, antropòloga de la UAB i coordinadora de l’equip de treball, Assumpció Malgosa; el doctor i arqueòleg de la UB, Joan Sanmartí; l’historiador de l’Institut d’Estudis Penedesencs, Xavier Esteve, i l’historiador del Centre d’Estudis de Subirats, Josep Mata.
 
Les tasques de prospecció han aportat un mapa detallat on es localitzen més de 1.500 bales, restes de munició, i altres elements de metall vinculats amb el context bèl·lic de la Guerra Civil que permeten fer una interpretació dels fets. A més, l'excavació arqueològica en diversos punts de la zona ha permès constatar l’existència de dues fosses diferents de les dues que es van localitzar el 2014. També ha permès documentar i exhumar les restes d’un nombre mínim de tres individus.

19:00|Presentació dels resultats de la prospecció de la Serra de Riés i de la recuperació i l'anàlisi de restes humanes de la Guerra Civil.Centre Agrícola de Sant Pau d'Ordal (c. Sant Pere, 5)|Subirats (Alt Penedès)

El director general de Relacions Institucionals i amb el Parlament, Miquel Puig, presidirà, juntament amb l’alcalde de Subirats, Pere Pons, la presentació dels resultats de la prospecció duta a terme a la Serra de Riés i de la recuperació i l’anàlisi de les restes humanes de la Guerra Civil que s’hi han trobat. La presentació dels resultats d’aquesta campanya anirà a càrrec de la doctora, antropòloga de la UAB i coordinadora de l’equip de treball, Assumpció Malgosa; el doctor i arqueòleg de la UB, Joan Sanmartí; l’historiador de l’Institut d’Estudis Penedesencs, Xavier Esteve, i l’historiador del Centre d’Estudis de Subirats, Josep Mata.