Sala de premsa

Catalunya acull la trobada «Eminent 2015» per a promoure les tecnologies digitals que aplega els ministeris d'educació de la Unió Europea

query_builder   18 novembre 2015 12:26

settings_input_antenna Convocatòria

Catalunya acull la trobada «Eminent 2015» per a promoure les tecnologies digitals que aplega els ministeris d'educació de la Unió Europea

 

  • La conferència «Eminent 2015» reuneix 250 representants de les administracions educatives dels països membres de l’European Schoolnet
 
  • La conferència se celebra anualment i enguany dins el tema general de «Ciència, Tecnologia i Matemàtiques per l'educació i la vida»  inclourà un espai sobre l’àmbit digital i les tecnologies mòbils on el Departament d’Ensenyament exposarà l’experiència d’mSchools
 
Catalunya acull enguany la conferència Eminent 2015, una jornada que aplega integrants de la xarxa European Schoolnet formada per 31 ministeris d’Educació de la Unió Europea i d’altres països associats. El Departament d’Ensenyament hi participarà demà dijous per exposar el programa mSchools i les competències de l’àmbit digital a l’educació primària i secundària.
 
La conferència d’enguany té com a tema central la ciència, la tecnologia, les matemàtiques i les tecnologies digitals, amb la col·laboració de Scientix. Des de l’any 2000 se celebra anualment la trobada en una ciutat europea diferent, i enguany Barcelona n’és la seu des d’avui i fins dijous. En la jornada central de demà hi participaran 250 representants de les administracions educatives de tots els països membres de l’European Schoolnet –integrats pels 28 estats membres de la Unió Europea i Noruega, Suïssa, Islàndia, Turquia i Israel.
 
A través de diversos projectes de recerca i de xarxes d’escoles pilot de tot Europa, European Schoolnet porta a terme estudis sobre temes relacionats amb les tecnologies aplicades a l’educació, ja sigui l’ús d’entorns virtuals d’aprenentatge, la seguretat a Internet  o els estàndards per als continguts digitals, entre d’altres.
 
El Departament d'Ensenyament participarà en la conferència Eminent per a donar a conèixer el programa mSchools. El programa és una iniciativa de Mobile World Capital Barcelona amb la col·laboració de Generalitat de Catalunya, Ajuntament de Barcelona i GSMA per a contribuir a l’èxit educatiu i a potenciar les oportunitats d’aprenentatge amb l’adopció de les tecnologies mòbils com instrument d’innovació educativa.
 
mSchools aplega un seguit de projectes com ara Mobilitzem la informàtica, on els centres educatius participants –a l’assignatura optativa de 4t d’ESO- treballen amb els alumnes la creació d’una app per a telèfons mòbils. També en forma part Mobile History Map per a geolocalitzar i desenvolupar continguts de 400 punts del patrimoni d’arreu de Catalunya, amb la participació de més de 4.000 alumnes. En el concurs de Mobile Learning Awards, al voltant de 300 escoles participen amb projectes que reflecteixin l’ús de les tecnologies mòbils en l’àmbit educatiu.
 
Ensenyament també explicarà als assistents el desplegament de les competències bàsiques de l’àmbit digital, recentment publicades en documents per al professorat, tant a l’educació primària com l’educació secundària obligatòria.