Sala de premsa

La mostra s'inaugura el dijous 3 de desembre, a les 17.30 hores

L'exposició que reivindica la figura del periodista Eugeni Xammar, a l'Espai Santa Caterina de Girona

query_builder   1 desembre 2015 09:24

settings_input_antenna Convocatòria

L'exposició que reivindica la figura del periodista Eugeni Xammar, a l'Espai Santa Caterina de Girona

L’Espai Santa Caterina de la Generalitat a Girona acollirà a partir del dijous 3 de desembre l’exposició “Eugeni Xammar: el periodista que ens va explicar el món” amb la voluntat de reivindicar la figura d’un periodista cosmopolita i catalanista.
 
L’acte inaugural de la mostra tindrà lloc el mateix dijous dia 3, a les 17.30 hores, a l’Espai Santa Caterina. Hi assistiran el delegat del Govern de la Generalitat a Girona, Eudald Casadesús; l’alcalde de Girona, Carles Puigdemont; el director general d’Atenció Ciutadana i Difusió, Ignasi Genovès, i el comissari de l’exposició, Joan Safont.
 
Mitja hora abans de la inauguració, a les 17 hores, el comissari de l’exposició oferirà una visita guiada als mitjans de comunicació.
 
La mostra sobre la figura d’Eugeni Xammar està centrada entre els anys 1914 i 1945. Proposa un recorregut biogràfic i periodístic per deu fets històrics de la història universal, europea i catalana –de la Primera Guerra Mundial a la Guerra Civil, de l’ascens del nazisme a la proclamació de la República– seguits de prop per Xammar i que justament es presenten a través dels seus articles a diferents mitjans de l’època: La Publicidad, La Veu de Catalunya, Mirador, El Be Negre, Iberia o Ahora.
 
Aquesta exposició itinerant es va programar amb motiu de l’Any Xammar, coincidint amb el 125è aniversari del seu naixement i el 40è aniversari de la seva mort. El va promoure l’Ajuntament de l’Ametlla del Vallès, localitat molt vinculada a Xammar, amb el suport de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona. La mostra ja s’ha exposat al Palau Robert i també a l’Espai Catalunya Europa de la Delegació del Govern davant la Unió Europea.
 
L’exposició “Eugeni Xammar: el periodista que ens va explicar el món” es podrà visitar a l’Espai Santa Caterina de la Generalitat a Girona (passatge Arístides Maillol) fins al 27 de febrer de 2016.