Sala de premsa

Agricultura organitza la Jornada "Pensar –i repensar– la governança de l'espai marítim català"

query_builder   27 juliol 2016 14:48

settings_input_antenna Convocatòria

Agricultura organitza la Jornada "Pensar –i repensar– la governança de l'espai marítim català"

  • Comptarà amb 70 participants del món acadèmic, empresarial, societat civil i Administració, entre els quals destaca la presència de l’oceanògrafa, pionera de la recerca a l’Antàrtida, Josefina Castellví
  • La jornada, que contindrà entre 15 i 20 ponències, es planteja com un primer intercanvi obert d’idees i propostes des dels diferents actors sectorials i el món acadèmic
La consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP), Meritxell Serret, acompanyada pel director general de Pesca i Afers Marítims, Sergi Tudela, participarà demà, dijous 28 de juliol, a les 16:00 hores al Palau de Pedralbes (Barcelona), la Jornada “Pensar –i repensar– la governança de l’espai marítim català”, organitzada pel DARP, en col·laboració amb el Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible (CADS).
 
La jornada servirà per obrir un procés conduent a desenvolupar una visió i una estratègia marítima per a Catalunya i comptarà amb 70 participants del món acadèmic, empresarial, societat civil i Administració.
 
Entre les més de 15 ponències que constituiran aquesta jornada, destaca la presència de l'oceanògrafa, pionera de la recerca a l’Antàrtida i Creu de Sant Jordi, Josefina Castellví.
 
Amb aquest esdeveniment, el govern català posa de manifest la voluntat de ser un actor proactiu en processos estratègics clau com ara l’aplicació de la Directiva sobre ordenació de l’espai marítim o la iniciativa WestMED de definició d’una estratègia marítima per a la Mediterrània occidental.
 
També té la intenció d’aprofundir en una política marítima que permeti el desenvolupament equilibrat dels diversos sectors econòmics marítims tot preservant els serveis ecosistèmics que sostenen alguns d’ells (com ara la pesca).
 

16:00|La consellera Serret inaugura la jornada 'Pensar -i repensar- la governança de l'espai marítim català'.Palau de Pedralbes. Avinguda Diagonal, 686|Barcelona (Barcelonès)

La consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP), Meritxell Serret, acompanyada del director general de Pesca i Afers Marítims, Sergi Tudela, inaugurarà la Jornada Pensar –i repensar- la governança de l’espai marítim català, organitzada pel DARP, en col·laboració amb el Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible (CADS). També hi assistirà el director general de Polítiques Ambientals, Ferran Miralles.