Sala de premsa

El president Puigdemont presidirà diumenge el 125è aniversari de La Casa del Comú de Das, a la Cerdanya

query_builder   5 agost 2016 16:37

settings_input_antenna Convocatòria

El president Puigdemont presidirà diumenge el 125è aniversari de La Casa del Comú de Das, a la Cerdanya

  • El cap de l’Executiu també inaugurarà el nou Parc del Pla de Tomet a Bellver de la Cerdanya
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, farà diumenge vinent, dia 7 d’agost, una visita institucional a la Cerdanya, on es desplaçarà als pobles de Bellver i Das.
 
El programa del cap de l’Executiu començarà a les 10.30 hores a Bellver de Cerdanya, on el president serà rebut per l’alcalde del municipi, Francesc Xavier Porta, i la delegada del Govern a l’Alt Pirineu i Aran, Rosa Amorós. La comitiva visitarà la VI Fira d’Artesans i Oficis de Catalunya instal·lada a la Plaça Major i, seguidament, pujarà a l’Ajuntament. Allà, el cap del Govern signarà el Llibre d’Honor i mantindrà una trobada amb el consistori.
 
En acabar, les autoritats es desplaçaran a peu fins al Parc del Pla de Tomet, una nova zona de passeig que s’inaugurarà diumenge i que s’ha dissenyat per millorar i augmentar els espais enjardinats del poble. Després de descobrir la placa commemorativa, hi haurà uns breus parlaments de l’alcalde de Bellver i del president Puigdemont.
 
A les 12.30 hores, el president es traslladarà a Das per presidir l’acte commemoratiu del 125è aniversari de La Casa del Comú. La celebració vol festejar la cessió de l’edifici al municipi que va fer Rossend Arús, figura destacada de la Renaixença cultural de la segona meitat del segle XIX.
 
En arribar, el president serà rebut per l’alcalde, Enric Laguarda, i la resta de membres del consistori, amb els quals iniciarà una visita a la Col·lecció-Museu de Das, que recull els aspectes més significatius de la vida cerdana i que té la vocació de recuperar el patrimoni etnològic de Catalunya.
 
Seguidament, al mateix edifici, es visitarà la nova sala de lectura ubicada als baixos, que s’inaugurarà el mateix diumenge, i la sala de Plens, on el president signarà el Llibre d’Honor. Per finalitzar, a l’exterior de la Casa del Comú, es donarà pas als parlaments inaugurals. Hi intervindran Joaquim Colominas, professor de ciència política de la UB; Josep Maria Solé, catedràtic d’història contemporània de la UAB; la directora de la biblioteca pública Arús, Maribel Giner; l’alcalde de Das i el president de la Generalitat. L’acte acabarà amb un dinar popular.
Visita institucional a la Cerdanya

El president de la Generalitat farà una visita institucional a la Cerdanya, on es desplaçarà als pobles de Bellver i Das.

  • 10:30|Visita a la Fira d'Artesans i Oficis i innauguració del Parc del Pla de Tomet.Plaça Major|Bellver de Cerdanya (Cerdanya)

    El president de la Generalitat, acompanyat de l’alcalde de Bellver, Francesc Xavier Porta, i de la delegada del Govern a l’Alt Pirineu i Aran, Rosa Amorós, visitarà la VI Fira d’Artesans i Oficis de Catalunya instal·lada a la Plaça Major. Seguidament, visitarà l’Ajuntament, on signarà el Llibre d’Honor i mantindrà una trobada amb el consistori. En acabar, les autoritats es desplaçaran a peu fins al Parc del Pla de Tomet, una nova zona de passeig que s’inaugurarà diumenge. Després de descobrir la placa commemorativa, hi haurà uns breus parlaments de l’alcalde de Bellver i del president Puigdemont.

  • 12:30|125è aniversari de La Casa del Comú .C/ de Rosendo Arús, 3|Das (Cerdanya)

    El president Puigdemont presidirà el 125è aniversari de La Casa del Comú de Das, que commemora la cessió de l’edifici al municipi per part de Rossend Arús, figura destacada de la Renaixença cultural. En arribar, el president serà rebut per l’alcalde, Enric Laguarda, i la resta de membres del consistori, amb els quals iniciarà una visita a la Col·lecció-Museu de Das. Seguidament, al mateix edifici, visitarà la nova sala de lectura ubicada als baixos, que s’inaugurarà el mateix diumenge, i la sala de Plens, on el president signarà el Llibre d’Honor. Per finalitzar, a l’exterior de la Casa del Comú, es donarà pas als parlaments inaugurals. Hi intervindran Joaquim Colominas, professor de ciència política de la UB; Josep Maria Solé, catedràtic d’història contemporània de la UAB; la directora de la biblioteca pública Arús, Maribel Giner; l’alcalde de Das i el president de la Generalitat. L’acte acabarà amb un dinar popular.