Sala de premsa

Els presidents Carles Puigdemont i Ximo Puig encapçalen dilluns a València una cimera per fer front comú pel Corredor Mediterrani

query_builder   16 setembre 2016 11:00

settings_input_antenna Convocatòria

Els presidents Carles Puigdemont i Ximo Puig encapçalen dilluns a València una cimera per fer front comú pel Corredor Mediterrani

 • A les 11.30 hores els dos caps de Govern mantindran una reunió bilateral al Palau de la Generalitat Valenciana i després compareixeran davant dels mitjans de comunicació
 
 • Acte seguit els presidents de Catalunya i València participaran a la cimera pel Corredor Mediterrani amb un centenar de representants d’agents econòmics, socials i institucionals dels dos territoris
 
 • L’objectiu de la jornada, a la qual també prendran part els consellers Rull i Baiget, és acordar una agenda compartida per impulsar i desencallar la construcció d’aquesta infraestructura, que és clau per a la competitivitat de tot l’eix mediterrani
 
El president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, i el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, presidiran el proper dilluns, 19 de setembre, una cimera per fer un front comú dels dos territoris a favor del Corredor Mediterrani, una infraestructura clau per al creixement i la competitivitat de tot l’eix mediterrani. Agents econòmics, socials i institucionals participaran a la reunió, que es farà al Palau de la Generalitat Valenciana. Per part del Govern també en prendran part els consellers de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, i d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget.
 
A les 11.30 hores el president Puigdemont mantindrà una reunió bilateral amb el president Ximo Puig al Palau de la Generalitat Valenciana. Aquesta és la segona reunió institucional que mantenen els dos caps de Govern, després de la que ja van celebrar el 16 de maig passat al Palau de la Generalitat. Una trobada durant la qual van acordar la celebració de la cimera conjunta d’aquest dilluns a València per pressionar el futur govern espanyol perquè compleixi els seus compromisos amb el Corredor Mediterrani i que es va concretar després durant la reunió constitutiva de la Taula Estratègica Catalana del Corredor Mediterrani, celebrada el 25 de maig al Palau de Pedralbes.
 
La reunió entre els presidents català i valencià serà a porta tancada, però els mitjans gràfics en podran prendre imatges a l’inici. Un cop finalitzada la trobada compareixeran en roda de premsa des del Pati Gòtic del Palau de la Generalitat.

Acte seguit, els dos caps de Govern s’incorporaran a la cimera catalano-valenciana, que haurà arrencat a les 12.00 hores al Saló de Corts del mateix Palau. En aquesta sessió de treball hi participaran el plenari de la Taula Estratègica Catalana del Corredor Mediterrani i del Fòrum Valencià pel Corredor Mediterrani, dos espais integrats per representants de tots els sectors implicats en aquesta infraestructura, com ara cambres de comerç, ports, sindicats, patronals, universitats, administracions locals, diputacions i partits polítics. Per part de la Generalitat Valenciana també participaran a la cimera el conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafael Climent, i la consellera d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador.
 
L’objectiu de la trobada és acordar una agenda compartida entre Catalunya i València per impulsar i desencallar les actuacions que han de fer realitat el Corredor, un projecte prioritari per als dos territoris, ja que és clau per al desenvolupament econòmic de tot l’eix mediterrani. I és que el seu traçat concentra el 44% del PIB de tot l’Estat espanyol, el 50% de les exportacions i les importacions i el 47% de les empreses. Aglutina també grans infraestructures com els ports de Cadis, Algesires, Màlaga, Motril, Almería, Cartagena, Alacant, València-Sagunt, Castelló, Tarragona i Barcelona, que generen el 78% de tot el trànsit de mercaderies de l’Estat i el 82% del moviment de contenidors.
 
La cimera se celebrarà a porta tancada, però a partir de les 13.30 hores, aproximadament, els mitjans podran seguir la cloenda, amb les intervencions dels presidents de Catalunya i València.


Conveni de col·laboració en turisme
 
Un cop finalitzada la reunió, a les 14.00 hores aproximadament, els presidents Puigdemont i Puig presidiran l’acte de signatura d’un conveni marc de col·laboració en matèria de turisme entre Catalunya i València, que preveu que els dos territoris potenciïn l’intercanvi d’experiències i desenvolupin estratègies conjuntes d’impuls, ordenació i promoció del sector. El document el signaran el conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, i el secretari autonòmic de Turisme i president de l’Agència Valenciana del Turisme, Francesc Colomer Sánchez.
Cimera pel Corredor Mediterrani entre Catalunya i València

El president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, i el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, presidiran una cimera per fer front comú pel Corredor Mediterrani, una infraestructura clau per al creixement i la competitivitat de tot l’eix mediterrani. Agents econòmics, socials i institucionals de Catalunya i València participaran a la reunió, en la qual també prendran part els consellers de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, i d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget. També hi assistiran la delegada del Govern a l'Alt Pirineu i Aran, M. Rosa Amorós; i la delegada a la Catalunya Central, Laura Vilagrà.
 

 • 11:30|Reunió amb el president de València.Palau de la Generalitat Valenciana (c. dels Cavallers, 2)|València (València)

  El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, mantindrà una reunió bilateral amb el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig. La trobada serà a porta tancada, però els mitjans gràfics podran prendre imatges a l'inici.

  Un cop finalitzi, els dos presidents compareixeran en roda de premsa davant dels mitjans de comunicació des del Pati Gòtic del Palau.

 • 12:00|Cimera pel Corredor Mediterrani entre Catalunya i València.Saló de Corts del Palau de la Generalitat Valenciana (c. dels Cavallers, 2)|València (València)

  Els presidents Puigdemont i Puig encapçalaran la cimera del Corredor Mediterrani, a la qual participaran un centenar de representants d’agents econòmics, socials i institucionals dels dos territoris. Els consellers de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, i d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, també prendran part en la cimera. Per part de la Generalitat Valenciana hi participaran el conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafael Climent, i la consellera d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador.

  La jornada serà a porta tancada, però a partir de les 13.30 hores, aproximadament, els mitjans podran seguir la cloenda, amb les intervencions dels presidents de Catalunya i València.

 • 14:00|Signatura d'un conveni de turisme entre Catalunya i València.Palau de la Generalitat Valenciana (c. dels Cavallers, 2)|València (València)

  Els presidents Puigdemont i Puig presidiran la signatura d’un conveni de col·laboració en matèria de turisme entre Catalunya i València, que signaran el conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, i i el secretari autonòmic de Turisme i president de l’Agència Valenciana del Turisme, Francesc Colomer Sánchez.