Sala de premsa

El president Puigdemont inaugura demà el nou Bloc Quirúrgic de l'Hospital Vall d'Hebron

query_builder   22 setembre 2016 09:44

settings_input_antenna Convocatòria

El president Puigdemont inaugura demà el nou Bloc Quirúrgic de l'Hospital Vall d'Hebron

 
  • Aquesta nova instal·lació permetrà realitzar totes les intervencions que abans es feien en diverses plantes de l’Hospital
  • El president i el conseller de Salut faran una visita a les 9.30 hores, que podran cobrir els mitjans gràfics que s’hagin acreditat prèviament  
  • L’acte inaugural tindrà lloc, més tard, a les 11 del matí a la Sala d’actes
 
 
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, acompanyat del conseller de Salut, Antoni Comín, inaugurarà demà, divendres 23 de setembre, el nou Bloc Quirúrgic de l’Hospital Vall d’Hebron, en un acte que se celebrarà a les 11 del matí.
 
Prèviament, a les 9.30 hores el cap de l’Executiu farà una reunió amb els responsables d’aquesta unitat de l’Hospital i, tot seguit, farà un recorregut per les noves instal·lacions, que ja s’han posat recentment en marxa i es troben a la quarta i cinquena planta.
 
Els 10.000m2 que s’inauguren permetran fer, en un mateix espai, totes les intervencions quirúrgiques que abans es portaven a terme a diverses plantes de l’Hospital Vall d’Hebron.
 
Una de cada tres intervencions de l’Institut Català de la Salut les realitza Vall d’Hebron, que amb aquest bloc compta amb 19 quiròfans que incorporen tecnologia d’última generació, com ara navegadors de neurocirurgia, imatge 3D, ecografia integrada, el nou robot Da Vinci xi, i sistemes integrats per controlar la imatge i la configuració, entre d’altres aspectes.
 
A banda de l’equipament, la posada en marxa de les instal·lacions ha servit per introduir nous processos de treball, consensuats i dissenyats pels mateixos professionals, amb l’objectiu de millorar el funcionament intern i la seguretat que es proporciona al pacient.
 
El president, acompanyat pel conseller de Salut, Antoni Comín, iniciarà la seva visita a les 9.30 amb una breu reunió amb els responsables de l’Hospital i del Bloc Quirúrgic. Tot seguit coneixerà de primera mà el funcionament dels quiròfans i farà un recorregut per les instal·lacions on veurà diferents quiròfans saludarà al personal que hi treballa.
 
A partir de les 11, el cap de l’Executiu presidirà l’acte inaugural, que se celebrarà a la Sala d’actes que es troba a la desena planta de l’Hospital. Hi intervindran el gerent de l’Hospital Universitari de la Vall d’Hebron, Vicenç Martínez, i el president de la Generalitat.  També hi seran presents  el conseller de Salut i la directora-gerent de l’Institut Català de la Salut, Candela Calle.
 
La inversió en aquest nou equipament, en el qual hi treballen 300 professionals, ha estat de 21M € en construcció i 16M € en equipament.
 
Mitjans de comunicació al bloc quirúrgic
 
En tractar-se d’un espai que ja està en funcionament, i per tal de preservar la intimitat dels pacients, s’haurà de tenir present que només es podrà prendre imatges en els llocs indicats.  Caldrà vestir-se amb roba hospitalària de quiròfan i  només hi podran accedir les càmeres de televisió i els fotògrafs que s’hagin acreditat prèviament  a la següent adreça de correu electrònic:  comunicacio@vhebron.net
 
El punt i hora de trobada per als mitjans gràfics serà al vestíbul de l’Hospital Vall d’Hebron, a les 9.30 hores. La resta de professionals de mitjans estan citats a l’acte d’inauguració a les 11 hores, a la desena planta de l’Hospital Vall d’Hebron.
 

09:30|El president inaugura el Bloc Quirúrgic de l'Hospital Vall d'Hebron.Vestíbul de l'Hospital Vall d'Hebron|Barcelona (Barcelonès)

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, acompanyat del conseller de Salut, Antoni Comín, inaugurarà el nou Bloc Quirúrgic de l’Hospital Vall d’Hebron. Després del recorregut per les instal·lacions, tindran lloc els parlaments a càrrec del gerent de l'Hospital, Vicenç Martínez, i del president Puigdemont.  Nota: La visita a les noves instal·lacions només estarà oberta als fotògrafs i càmeres de televisió, però caldrà haver-se acreditat prèviament a comunicacio@vhebron.net.  La resta de periodistes estan citats a l'acte inaugral que es farà a la Sala d'actes les 11 hores.