Sala de premsa

La consellera Dolors Bassa presideix l'acte de constitució del nou Consell de la Gent Gran de Catalunya

El Consell de la Gent Gran és l'òrgan consultiu de la Generalitat en matèria de polítiques adreçades a la gent gran

query_builder   30 setembre 2016 10:52

settings_input_antenna Convocatòria

La consellera Dolors Bassa presideix l'acte de constitució del nou Consell de la Gent Gran de Catalunya

El Consell de la Gent Gran és l'òrgan consultiu de la Generalitat en matèria de polítiques adreçades a la gent gran

La consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, presidirà el proper dilluns l’acte de constitució del nou Ple del Consell de la Gent Gran de Catalunya. Es tracta de d'un òrgan consultiu de la Generalitat de Catalunya i de representació i participació de les persones grans en totes les qüestions que siguin del seu interès. Impulsa la col·laboració intergeneracional i la interacció de manera transversal entre tots els òrgans i les institucions que actuen com a motor de la participació de la gent gran al territori, tant des de la societat civil com des dels ens públics d’abast municipal o comarcal. 
 
Específicament, s'encarrega de col·laborar en la preparació dels temes i documents corresponents als congressos nacionals de la gent gran, i de fer el seguiment dels acords presos; de promoure la participació i l’associacionisme de la gent gran i incentivar el treball en xarxa i de proposar la realització d’activitats, jornades i campanyes que facin visibles les aportacions de la gent gran a la societat.
 
El Consell de la Gent Gran de Catalunya va néixer l’any 2001. El Ple del Consell de Gent Gran de Catalunya es renova cada quatre anys i està constituït per:
  • Representants territorials.
  • Representants d’entitats de gent gran d’àmplia implantació i treball reconegut en l’àmbit de les persones grans, representants de les organitzacions associatives d’ens locals, de les organitzacions sindicals i de les organitzacions empresarials.
  • Persones expertes.
  • Expresidents o expresidentes dels congressos nacionals de la gent gran de Catalunya.
 
 
Els mitjans gràfics podran prendre imatges de la reunió del Consell a les 11.10 hores. Al finalitzar el Ple, a les 11.30 hores, la consellera atendrà als mitjans de comunicació.