Sala de premsa

AMPLIACIÓ

Catalunya i Dinamarca comparteixen informació i experiències sobre la gestió integral de les dejeccions ramaderes

query_builder   11 octubre 2016 10:20

settings_input_antenna Convocatòria

Catalunya i Dinamarca comparteixen informació i experiències sobre la gestió integral de les dejeccions ramaderes

Una delegació del Govern, encapçalda per la consellera Meritxell Serret, visitarà explotacions agràries i plantes de tractament a Dinamarca i s’entrevistarà amb les autoritats d’aquell país
El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació està treballant en el nou model de gestió integral de les dejeccions ramaderes, basat en la valorització de les dejeccions com a fertilitzant orgànic i en la millora de la gestió en les explotacions. Dins el marc d’aquest treball, una delegació del Govern de la Generalitat, encapçalada per la consellera Meritxell Serret, viatjarà els propers 13 i 14 d’octubre a Dinamarca en una visita oficial per compartir amb les autoritats i el sector d’aquell país informació i experiències sobre les respectives estratègies de gestió. Catalunya i Dinamarca són dos països molt similars pel que fa a territori i a cabana ramadera i comparteixen el compromís per reduir l’impacte ambiental de l’activitat ramadera.
 
L’Estratègia Integral prevista pel departament d’Agricultura per a millorar l’actual gestió de les dejeccions ramaderes implica un canvi de model que vol donar encara més importància a la fertilització orgànica, apostant per una fertilització d’excel·lència. Aquesta estratègia preveu tres línies d'actuació: millora en la gestió de les explotacions agràries, innovació en les aplicacions als sòls i la millora dels sistemes de control i seguiment d'aquestes aplicacions.
 
Programa de la visita a Dinamarca
 
El dijous 13 d’octubre, la consellera Serret es reunirà, a Copenhaguen, amb responsables de l’Agència de Protecció Ambiental, de l’Agència d´Agricultura, Ramaderia i Pesca i de l’Agència de l´Energia, els dos primers òrgans són gestionats pel Ministeri de Medi Ambient i Alimentació danès, i el darrer pel Ministeri d´Energia, Subministraments i Clima. Així mateix, la consellera es reunirà amb representants del Consell Agrícola, l’entitat danesa que representa els interessos del sector agrícola i ramader.
 
Posteriorment, la delegació catalana visitarà una cooperativa local creada per a gestionar les dejeccions ramaderes com a fertilitzant per als agricultors de la zona i més tard coneixeran de primera mà iniciatives en l’aprofitament de les dejeccions que estan realitzant diferents d’explotacions agroramaderes.
 
Divendres 14 d’octubre la jornada girarà entorn l’àmbit de la recerca i la bioeconomia. La consellera Serret visitarà l’Innovation Network for Biomass (INBIOM), com a part de l´Agro Business Park, una iniciativa públic-privada establerta per a promoure la innovació i activitat de clúster en els sectors de l’agricultura, ramaderia, biomassa, etc.  Aquest parc de negocis agrícoles està ubicat al costat d´una de les instal·lacions de la Universitat d´Aarhus, capdavantera en ciències agrònomes. El viatge finalitzarà amb la visita a una planta de producció de biogàs a partir de dejeccions de porcí i boví.