Sala de premsa

La Generalitat presenta el nou model d'innovació RIS3CAT als agents econòmics i socials de la província de Barcelona

query_builder   17 octubre 2016 15:13

settings_input_antenna Convocatòria

La Generalitat presenta el nou model d'innovació RIS3CAT als agents econòmics i socials de la província de Barcelona

El proper dimecres, 19 d’octubre, el secretari d’Economia de la Generalitat, Pere Aragonès, el director general de Promoció Econòmica, Competència i Regulació, Albert Castellanos, la directora d’Innovació Empresarial d’ACCIÓ, Mariona Sanz, i el cap de servei de Gestió de Fons de Cooperació i Estructurals, Jordi Castells, presentaran als agents econòmics i socials de la província de Barcelona el Pla d’acció de la RIS3CAT.
Es tracta d’una estratègia de país, considerada com un exemple de bones pràctiques a  la Unió Europea, impulsada pel Govern català i dissenyada en col·laboració amb els agents del sistema d’R+D+I. L’objectiu és consolidar la innovació com a motor del creixement sostenible, la competitivitat del teixit productiu i la cohesió social.
 
El passat 7 de juny, el Govern va aprovar el finançament que permet executar el Pla d’acció de la RIS3CAT i donar compliment al calendari acordat amb la Comissió Europea. Gràcies a aquest acord, es permet vehicular 406 milions d’euros del fons FEDER cap a les empreses, les universitats i els centres tecnològics de recerca.
 
L’èxit de l’estratègia RIS3CAT va íntimament lligat a la implicació de tots els agents, des de les empreses i els agents d’R+D+I fins a l’Administració Pública i la ciutadania, mitjançant projectes col·laboratius per a la innovació. Per aquest motiu, la Generalitat ha decidit dur a terme una ronda de sessions informatives arreu del territori català, l’última de les quals se celebrarà aquest dimecres a Barcelona. La voluntat és donar a conèixer el conjunt d’instruments que inclouen el Pla de la RIS3CAT, els calendaris d’actuacions previstos i les fórmules de participació de cadascun dels agents públics, econòmics i socials.
 
L’acte de presentació, en el qual també hi participarà el delegat del Govern de la Generalitat, Miquel Àngel Escobar, tindrà lloc a les 12:00 hores a les dependències del Departament de Vicepresidència i d’Economia i Hisenda, Gran Via, 639.