Sala de premsa

El Conseller Romeva presentarà demà dimecres l'acte "El filat que mai s'acaba" sobre el passat i el present d'Europa

query_builder   18 octubre 2016 16:08

settings_input_antenna Convocatòria

El Conseller Romeva presentarà demà dimecres l'acte "El filat que mai s'acaba" sobre el passat i el present d'Europa

El conseller d’Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència, Raül Romeva, presentarà demà dimecres l’acte “El filat que mai s’acaba”, organitzat pel Memorial Democràtic en el marc de la trobada anual de la International Coalition of Sites of Conscience.
L’acte, que tindrà lloc a a les 19.00h a l’auditori del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, es desenvoluparà a partir de la conferència “Les crisis europees” que pronunciarà Sami Naïr, politòleg, filòsof i sociòleg francès especialitzat en moviments migratoris. L’objectiu d’aquest acte és reflexionar sobre el passat i el present d’Europa, i els motius que han originat diverses de les crisis que afronta Europa, com per exemple l’actual drama humanitari de les persones refugiades.
 
També intervindran durant l’acte, el director del Memorial Democràtic, Plàcid Garcia-Planas; la representant de la International Coalitions of Sites of Concsience, Julieta Cuellar; la responsable de projectes del Musei del Mare e della Navegazione de Gènova, Anna Dentoni, i la responsable de projectes del museu Le Bois du Cazier de Brusel·les, Christelle Dethy.
 
International Coalition of Sites of Conscience
 
Del 18 al 20 d’octubre, la seu del Memorial Democràtic acull una reunió de treball entre representants d’entitats memorials de diversos països europeus (Regne Unit, Itàlia, Bòsnia i Hercegovina, Bèlgica, República Txeca, Irlanda del Nord i l’Estat espanyol) amb la finalitat de posar en comú experiències i impulsar projectes col·laboratius. Durant l’estada és previst que visitin espais de memòria emblemàtics de Catalunya.
 
La International Coalition of Sites of Conscience aplega prop de 200 entitats memorials d’arreu del món, i té com a objectiu connectar el passat i el present per visualitzar i donar forma a un futur més just i humà.

19:00|El conseller Romeva presenta l'acte 'El filat que mai s'acaba' sobre el passat i el present d'Europa.Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (c. de Montalegre, 5)|Barcelona (Barcelonès)

El conseller d’Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència, Raül Romeva, presentarà l’acte 'El filat que mai s’acaba', organitzat pel Memorial Democràtic en el marc de la trobada anual de la International Coalition of Sites of Conscience. L'acte inclourà també la conferència  'Les crisis europees' a càrrec de  Sami Naïr, politòleg, filòsof i sociòleg francès especialitzat en moviments migratoris.