Sala de premsa

El president Puigdemont encapçala demà dimecres un acte amb el món local per reclamar el traspàs íntegre de Rodalies

query_builder   25 octubre 2016 16:20

settings_input_antenna Convocatòria

El president Puigdemont encapçala demà dimecres un acte amb el món local per reclamar el traspàs íntegre de Rodalies

·         Hi participaran alcaldes i agents econòmics, polítics, socials i institucionals de Catalunya per denunciar l’estat deficient del servei de Rodalia i Regionals derivat de la manca d’inversió d’Adif
 
·         Durant l’acte hi haurà intervencions del president de la Generalitat, el conseller Josep Rull, els presidents de l’Associació Catalana de Municipis i de la Federació de Municipis de Catalunya i l’alcaldessa de Barcelona
 
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, acompanyat del conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, presidirà demà dimecres, 26 d’octubre, un acte amb el món local per reclamar el traspàs de Rodalies al Govern de la Generalitat. L’acte tindrà lloc a les 12 del migdia al Saló de Sant Jordi del Palau de la Generalitat i aplegarà també representants del món econòmic, polític, institucional i civil del país.
 
El Govern i el món local denunciaran demà dimecres de forma unitària l’estat deficient del servei ferroviari de Rodalia i Regionals a Catalunya, derivat de la manca d’inversió d’Adif, i en reclamaran el traspàs complet al Govern de la Generalitat per garantir un servei fiable i eficient en un acte institucional que es farà al Saló de Sant Jordi del Palau.
 
Hi participaran alcaldes d’arreu del país; els presidents de les dues entitats municipalistes de Catalunya (Associació Catalana de Municipis i Federació de Municipis de Catalunya); els presidents d’Òmnium Cultural i de l’Assemblea Nacional Catalana; diputats de la Comissió de Territori del Parlament de Catalunya; sindicats; presidents de diputacions; presidents de cambres de comerç; el president del Port de Barcelona, i les plataformes i entitats vinculades amb la reivindicació (l’Associació per a la Promoció del Transport Públic; el col·lectiu pqnoensfotintren; la Plataforma Trens Dignes Ebre-Priorat, i la Plataforma d’Usuaris Portbou-Barcelona), entre d’altres.
 
L’acte s’iniciarà a les 12.00 hores amb la intervenció del conseller de Territori i Sostenibilitat. Posteriorment, intervindran el president de la Federació Catalana de Municipis, Xavier Amor; el president de l’Associació Catalana de Municipis, Miquel Buch; l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i el president Puigdemont, que clourà l’acte amb la seva intervenció.
 
Un cop finalitzats els parlaments, hi haurà una fotografia de grup a la Galeria Gòtica. Es recomana als fotògrafs que portin un objectiu gran angular 17-35 mm.
 
A partir de les 11.30 hores els mitjans gràfics podran prendre imatges de l’arribada dels convidats des de la Galeria Gòtica i posteriorment seguir l’acte des del Saló de Sant Jordi. Per motius d’espai només podran accedir a la Galeria i al Saló els mitjans gràfics. Els redactors hauran de seguir l’acte des de la Sala de Premsa.

 
Nota: Per cobrir aquest acte caldrà disposar de l’acreditació permanent del Palau o del carnet propi del mitjà, acompanyat del DNI. En cas que no tinguin cap d’aquestes identificacions, caldrà acreditar-se davant d’aquest Gabinet enviant un correu electrònic a premsa.president@gencat.cat, indicant nom, cognoms, DNI i mitjà.