Sala de premsa

La consellera Meritxell Serret clou el I Congrés sobre Transhumància i Camins Ramaders de Catalunya

query_builder   27 octubre 2016 14:44

settings_input_antenna Convocatòria

La consellera Meritxell Serret clou el I Congrés sobre Transhumància i Camins Ramaders de Catalunya

 
 
La consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Meritxell Serret, acompanyada del director dels Serveis Territorials del Departament a Lleida, Ferran de Noguera, presidirà demà divendres, 28 d’octubre, a les 19:15 hores, l’acte de cloenda del I Congrés sobre Transhumància i Camins Ramaders de Catalunya, a la seu de l’Institut per al Desenvolupament i la Promoció de l’Alt Pirineu i Aran (IDAPA), a Tremp, acte que la directora general d’Agricultura i Ramaderia, Teresa Masjuan, inaugurarà a les 9:30 hores.
 
Des de la Fundació del Món Rural s’ha impulsat, des de l’any 2009, el projecte ‘Els camins ramaders i de la Transhumància a Catalunya’, amb l’objectiu d’establir una xarxa de contactes amb el territori i plantejar continguts, procediments i metodologies que permetin crear un model de recuperació i inventariat dels camins ramaders a Catalunya. I per a dur a terme el projecte es va constituir un grup de treball format per l’administració i els agents socials i significatius del territori, amb l’objectiu d’aportar coneixements i continguts per a establir bases i propostes sòlides d’actuació, un Grup de Treball impulsat i dinamitzat per l’esmentada Fundació.
 
L’organització del I Congrés sobre Transhumància i Camins Ramaders de Catalunya té com a principal objectiu posar en valor la transhumància i la xarxa de camins ramaders de Catalunya, avançant i anant més enllà de la feina feta pel Grup de Treball de la Transhumància.
 
El Congrés s’ha estructurat en 3 eixos:
 
  • 1. Els camins ramaders (Lleida, 7.10.2016). La infraestructura de les xarxes transhumants, els equipaments associats, el marc legal, la gestió i la planificació de les actuacions de manteniment i millora.
  • 2. Usos complementaris (Santa Margarida i Els Monjos, 21.10.2016). Aprofitament turístic. Recuperació i valorització d’un patrimoni cultural i natural.
  • 3. Activitat i usos transhumants. (Tremp, 28.10.2016). L’activitat ramadera transhumant a Catalunya, situació i propostes de millora. El futur de la ramaderia extensiva. La Política Agrària Comuna (PAC=).
 

19:15|La consellera Serret clou el I Congrés sobre Transhumància i Camins Ramaders de Catalunya.Institut per al Desenvolupament i la Promoció de l'Alt Pirineu i Aran. Passeig Pompeu Fabra, 21.|Tremp (Pallars Jussà)

La consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Meritxell Serret, presidirà la cloenda del I Congrés sobre Transhumància i Camins Ramaders de Catalunya.