Sala de premsa

CONSUM

L'Agència Catalana del Consum i el Consell Comarcal del Berguedà sumen esforços en la defensa dels drets de les persones consumidores

query_builder   31 octubre 2016 16:37

settings_input_antenna Convocatòria

L'Agència Catalana del Consum i el Consell Comarcal del Berguedà sumen esforços en la defensa dels drets de les persones consumidores

 

  • El Consell Comarcal del Berguedà té delegades les competències en matèria de consum des del 2013.
 
  • Durant el 2015, l’Oficina Comarcal d’Informació al Consumidor va gestionar prop de 1.800 consultes i més de 170 reclamacions.
 
La directora de l’Agència Catalana del Consum (ACC), Montserrat Ribera, i el president del Consell Comarcal del Berguedà, David Font, signaran aquest dimecres la pròrroga del conveni pel qual, des del 2013, s’estableix un encàrrec de gestió al Consell Comarcal per a la realització d’actuacions en matèria de consum. També assistiran a l’acte el subdirector d'Atenció al Consumidor de l’ACC, Josep Maria Recasens, i la directora dels Serveis Territorials d'Empresa i Coneixement a la Catalunya Central, Bàrbara Minoves.
 
Gràcies a aquest acord entre l’ACC i el Consell Comarcal, l’Oficina Comarcal d’Informació al Consumidor assumeix les tasques relatives a l’atenció i la informació a les persones consumidores de la comarca, així com la resolució dels possibles conflictes en matèria de consum mitjançant la mediació i l’arbitratge, mecanismes extrajudicials de resolució de conflictes, voluntaris i gratuïts per a ambdues parts, consumidors i empreses. Amb l’objectiu de millorar aquesta tasca, en els propers mesos des de l’ACC es farà un esforç important per a dotar de més recursos els Consells Comarcals amb conveni d’encàrrec de gestió.
 
Durant el 2015, l’Oficina Comarcal d’Informació al Consumidor va atendre un total de 1.794 consultes, 5 denúncies i 171 reclamacions. A més, va resoldre 91 casos per la via de la mediació de consum. Pel que fa a l’arbitratge, els consells comarcals de la Catalunya Central amb conveni amb l’ACC, van dictar un total de 112 laudes arbitrals.
 

10:00|Conveni per sumar esforços en la defensa dels drets de les persones consumidores.Consell Comarcal del Berguedà (c. de Barcelona, 49)|Berga (Berguedà)

La directora de l’Agència Catalana del Consum (ACC), Montserrat Ribera, i el president del Consell Comarcal del Berguedà, David Font, signaran un conveni per sumar esforços en la defensa dels drets de les persones consumidores.