Sala de premsa

El president inaugura, demà dissabte, l'ampliació i millora de la planta potabilitzadora d'Abrera

query_builder   27 febrer 2009 00:00

settings_input_antenna Convocatòria

El president inaugura, demà dissabte, l'ampliació i millora de la planta potabilitzadora d'Abrera

Acompanyat del conseller Baltasar, veurà el procés que millorarà la qualitat de l'aigua de l'aixeta dels municipis abastits pel Llobregat
El president de la Generalitat, José Montilla, presidirà demà la inauguració de l’ampliació i millora de l’Estació de Tractament d’Aigua Potable (ETAP) del Llobregat i Col·lector de Salmorres, a la localitat d’Abrera. Acompanyat del conseller de Medi Ambient i Habitatge, Francesc Baltasar, el president visitarà la línia de dessalinització mitjançant el procés d’electrodiàlisi reversible instal·lada en aquesta planta, que augmentarà la seva capacitat i millorarà la qualitat de l’aigua de l’aixeta dels municipis abastits pel riu Llobregat.
 
El president arribarà a la planta potabilitzadora d’Abrera a les 12 hores. Després d’una breu explicació de les obres d’ampliació, a la sala de control de la planta, el president, el conseller i les principals autoritats presents realitzaran un recorregut per les instal·lacions del centre, per tal de veure el funcionament dels filtres de sorra, l’estació de bombament, els filtres de carbó i la unitat d’electrodiàlisi reversible (EDR). Després del recorregut, tindran lloc els parlaments inaugurals, a càrrec de l’alcaldessa d’Abrera, Maria Soler, del conseller Baltasar i del president Montilla, que clourà l’acte amb un discurs.
 
A l’acte hi seran presents també el director de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), Manuel Hernández, el gerent d’Aigües del Ter-Llobregat, Joan Compte, així com el delegat del Govern espanyol, Joan Rangel, i el delegat de la Comissió Europea a Barcelona, Manel Camós. El 85% del pressupost de l’obra ha estat finançat a través del Fons de Cohesió de la Unió Europea i amb una inversió del Ministerio de Medio Ambiente y Medio Rural y Marino.
 

12:00|.Ctra. Martorell a Olesa Km. 4,6. |Abrera (Baix Llobregat)

Inauguració de l'ampliació de la potabilitzadora d'Abrera