Sala de premsa

La consellera d'Acció Social i Ciutadania, Carme Capdevila, presenta l'avantprojecte de la futura Cartera de serveis socials

query_builder   7 març 2008 00:00

settings_input_antenna Convocatòria

La consellera d'Acció Social i Ciutadania, Carme Capdevila, presenta l'avantprojecte de la futura Cartera de serveis socials

La proposta inclou 104 serveis i prestacions, més de la meitat de les quals garantides per llei
La consellera d’Acció Social i Ciutadania, Carme Capdevila, presentarà el proper dilluns l’avantprojecte de la futura Cartera de serveis pel període 2008-2009 davant del Consell General de Serveis Socials. El Consell és un òrgan participatiu i de consulta de l’administració que agrupa una cinquantena de representants del Govern, ens locals, entitats i usuaris dels serveis socials. L’informe davant del Consell és el pas preceptiu per a la tramitació i posterior aprovació de la Cartera.
 
La Cartera fixa les prestacions del sistema públic de serveis socials als quals, amb caràcter universal, té dret la ciutadania ja sigui de manera gratuïta o bé a través de copagament. L’avantprojecte recull 104 serveis i prestacions dividides en tres tipus (de serveis, econòmiques i tecnològiques) i l’accés a 59 d’aquests serveis, més de la meitat, estarà garantit per llei. Aquesta és, precisament, la novetat principal de la Cartera, ja que obliga l’administració a oferir el servei o la prestació a tothom que la demani i reuneixi els requisits per accedir-hi.
 
La Cartera també defineix la tipologia de la prestació, la població a que va destinada, l’establiment o l’equip professional que l’ha de gestionar així com els perfils i les ràtios dels professionals de l’equip que l’ofereix.
 
Nota: els mitjans gràfics podran prendre imatges de l’inici de la reunió. En acabar, sobre les 13:00h, la consellera farà declaracions.

11:00|.Cotxeres del Palau Robert (Passeig de Gràcia, 108)|Barcelona (El Barcelonès)

La consellera d’Acció Social i Ciutadania, Carme Capdevila, presentarà l’avantprojecte de la futura Cartera de serveis socials davant del Consell General de Serveis Socials.