Sala de premsa

El president Montilla lliurarà demà, dijous, el IV Premi Internacional de Periodisme Vázquez Montalbán

query_builder   12 març 2008 00:00

settings_input_antenna Convocatòria

El president Montilla lliurarà demà, dijous, el IV Premi Internacional de Periodisme Vázquez Montalbán

Els periodistes Seymour M. Hersh i Simon Kuper, són els dos guardonats d'enguany
El president de la Generalitat, José Montilla, presidirà demà, dijous, dia 13 de març, el lliurament dels IV Premis de Periodisme Vázquez Montalbán, que recolliran personalment els guardonats. L’acte, se celebrarà a l’Auditori del Palau de la Generalitat, a les 19.30 hores.
 
En l’apartat esportiu, el premi s’entregarà a Simon Kuper, periodista esportiu que actualment desenvolupa la seva tasca al Financial Times. L’any 1994 va guanyar el William Hill Sports Book amb el seu llibre “el futbol contra l’enemic”.
 
En l’apartat cultural i polític, el premi ha estat atorgat a Seymour M. Hersh, Premi Pulitzer pel seu coratge professional, que l’ha portat a informar de la guerra de l’Iraq amb independència i esperit crític. Actualment, és un dels referents del “New Yorker” on va fer possible que sortissin a la llum les tortures a la presó d’Abu Graib.
 
A més del president Montilla, intervindran en l’acte Riccardo Cavallero, de l’editorial Random House Mondadori; Josep Carles Rius, degà del Col·legi de Periodistes de Catalunya, i Marc Inla, vicepresident del Futbol Club Barcelona. Els dos guardonats també prendran la paraula durant la cerimònia, que clourà el president de la Generalitat amb un discurs.
 
El Premi Internacional de Periodisme Vázquez Montalbán, en la seva categoria de Periodisme Cultural i Polític, està convocat conjuntament pels diaris Avui, El PaísEl Periódico de Catalunya, el Grupo Planeta, Random House Mondadori i el Col.legi de Periodistes de Catalunya. Pel que fa a l’apartat de Periodisme Esportiu, el convoquen la Fundació F.C. Barcelona i el Col.legi de Periodistes de Catalunya.
 
 

19:30|.Auditori del Palau de la Generalitat (pl. Sant Jaume, 4)|Barcelona (El Barcelonès)

El president de la Generalitat, José Montilla, presidirà el lliurament dels IV Premis de Periodisme Vázquez Montalbán, que s’atorgaran als periodistes Seymour M. Hersh i Simon Kuper, els quals recolliran personalment els guardons. També hi assistirà la consellera de Treball, Mar Serna. Hi haurà un parlament del president de la Generalitat.