Sala de premsa

La Setmana de la Cultura Catalana arribarà a Madrid en diferents indrets

query_builder   18 abril 2008 00:00

settings_input_antenna Convocatòria

La Setmana de la Cultura Catalana arribarà a Madrid en diferents indrets

Es presentarà en roda de premsa dilluns 21 d'abril, a les 12 hores, al Centre Cultural Blanquerna
La setmana del 21 al 28 d'abril tindran lloc diverses activitats literàries i culturals amb la finalitat de promocionar la cultura catalana i el Sant Jordi en la capital d'Espanya. La Setmana de la Cultura Catalana a Madrid ha estat organitzada pel centre Cultural Blanquerna i l'Institut Ramon Llull i compte amb la participació del Teatre Espanyol, el Cercle Català i l'Escola Oficial d'Idiomes Jesús Maestro.
Per a explicar els actes programats tindrà lloc una roda de premsa en el Centre Cultural Blanquerna (c/ Alcalá, 44) dilluns que ve 21 d'abril, a les 12 hores.
Intervindran José Cuervo, delegat de la Generalitat de Catalunya a Madrid; Josep Bargalló, director de l’Institut Ramon Llull; Miquel Perdiguer, director de l'Obra Social de Caixa Catalunya i Alfred Fort, administrador general del Teatre Nacional de Catalunya (TNC). També intervindran dos artistes que participaran durant la Setmana: el director de teatre Joan Ollé i l'escriptor Jordi Esteva, que inaugurarà a la tarda el calendari d'activitats amb la seva exposició “Els àrabs del mar”.
Caixa Catalunya dóna suport la Setmana de la Cultura Catalana a Madrid, doncs aquesta col·laboració coincideix amb la missió de la seva Obra Social de contribuir a la vida cultural i acadèmica del país. A més, el programa que es presenta, s'emmarca dintre de l'Any Rodoreda, ara que es celebra el centenari del naixement de tan il·lustre escriptora.
Per aquest motiu cal destacar la lectura que Ana Belén oferirà d'una adaptació de La Plaça del Diamant dirigida per Joan Ollé, que tindrà lloc en el Teatre Espanyol el 28 d'abril. Així mateix, el Teatre Nacional de Catalunya (TNC) desembarcarà a Madrid, en el Teatre Valle-Inclán, entre el 30 d'abril i el 4 de maig, per a representar una adaptació teatral d'aquesta mateixa obra de Mercè Rodoreda realitzada per Josep M. Benet i Jornet i dirigida per Toni Casares.

12:00|.Centre Cultural Blanquerna (c. Alcalá, 44)| (Comunitat de Madrid)

El delegat del Govern a Madrid, José Cuervo, presentarà en roda de premsa el programa d'activitats de la Setmana de la Cultura Catalana a Madrid i Sant Jordi. Entre d'altres, hi assistirà el director de l’Institut Ramon Llull, Josep Bargalló.