Sala de premsa

El Govern lliura dilluns la Medalla d'Or de la Generalitat a Maria Teresa Codina i a Lluís Llach

query_builder   21 desembre 2020 20:00

settings_input_antenna Convocatòria

El Govern lliura dilluns la Medalla d'Or de la Generalitat a Maria Teresa Codina i a Lluís Llach

  • La Medalla d’Or és la màxima distinció honorífica que atorga l’Executiu per reconèixer les persones que han prestat serveis rellevants a Catalunya
  • L’acte es farà al Saló de Sant Jordi del Palau de la Generalitat, a les 20.00 hores, i Televisió de Catalunya oferirà senyal institucional de la cerimònia, que serà retransmesa en directe pel 3/24

 

 

El vicepresident del Govern i conseller d’Economia i Hisenda, Pere Aragonès, i la consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, encapçalaran dilluns vinent, 21 de desembre, l'acte de lliurament de la Medalla d’Or de la Generalitat a la mestra i pedagoga Maria Teresa Codina i al cantautor, escriptor i polític Lluís Llach. La cerimònia tindrà lloc a les 20.00 hores al Saló de Sant Jordi del Palau de la Generalitat.

 

La Medalla d’Or de la Generalitat de Catalunya és la màxima distinció honorífica que atorga l’Executiu. Es va crear l’any 1978 per distingir aquelles persones que hagin prestat serveis eminents i extraordinaris a Catalunya en els àmbits polític, social, econòmic, cultural o científic.


El decret de concessió de la Medalla d’Or a Maria Teresa Codina destaca que és “una de les persones referents en el món de la pedagogia a Catalunya”. I el decret de la Medalla a Lluís Llach posa de relleu “la seva destacada trajectòria com a cantautor, escriptor i polític, i el seu compromís amb el país”.

 

La cerimònia de lliurament començarà amb l’actuació musical del cantautor Biel Majoral. A continuació, el professor de la Universitat de Vic, Joan Soler Mata, farà la glosa de Maria Teresa Codina. Seguidament, la guardonada rebrà la distinció i farà un parlament.

 

L’acte continuarà amb una segona actuació musical de Majoral –acompanyat de les ballarines d’Atrezzo Dansa- i, seguidament, l’alcalde de Verges, Ignasi Sabater, farà la glosa de Lluís Llach. Després de rebre la Medalla, Llach també pronunciarà unes paraules. Clourà el lliurament el 131è president de la Generalitat, Quim Torra, amb un discurs.

 

A la cerimònia també hi assistiran el conseller d’Educació, Josep Bargalló, i la consellera de Cultura, Àngels Ponsa.

 

Cobertura informativa: Degut a la situació sanitària causada per la Covid-19, l’acte serà tancat als mitjans. TV3 donarà el senyal institucional i el facilitarà a la resta de televisions a través de Collserola i FORTA (per qualsevol dubte, cal posar-se en contacte amb producció d’informatius al telèfon 93 499 96 00). Tot l’acte estarà disponible a l’FTP de TV3 un cop finalitzat.

 

Des d’aquest gabinet s’enviaran imatges en alta resolució.

La cerimònia es podrà seguir en directe per streaming a www.govern.cat i també serà retransmesa pel 3/24. Un cop finalitzada es podrà recuperar de forma íntegra a través de la plataforma Watchity, a la qual es podrà accedir de la manera següent:

Workspace: https://governmitjans.watchity.com

Usuari: comunicaciogovern.presidencia@gencat.cat

Contrassenya: premsa

 

 

 

20:00|Lliurament de les Medalles d'Or de la Generalitat. Palau de la Generalitat|Barcelona (Barcelonès)

El vicepresident del Govern i conseller d’Economia i Hisenda, Pere Aragonès, i la consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, encapçalaran l'acte de lliurament de la Medalla d’Or de la Generalitat a la mestra i pedagoga Maria Teresa Codina i al cantautor, escriptor i polític Lluís Llach. Clourà el lliurament el 131è president de la Generalitat, Quim Torra, amb un discurs. A la cerimònia també hi assistiran el conseller d’Educació, Josep Bargalló, i la consellera de Cultura, Àngels Ponsa.

`