Sala de premsa

Dilluns vinent, el president de la Generalitat inaugurarà, les obres de remodelació de l'Hospital Duran i Reynals

query_builder   4 abril 2008 00:00

settings_input_antenna Convocatòria

Dilluns vinent, el president de la Generalitat inaugurarà, les obres de remodelació de l'Hospital Duran i Reynals

El president de la Generalitat, José Montilla, inaugurarà dilluns vinent, 7 d'abril, les obres de remodelació de l'Hospital Duran i Reynals, a l'Hospitalet de Llobregat.
El cap de l’executiu arribarà a aquest centre sanitari a les 12 del migdia, on serà rebut per la consellera de Salut, Marina Geli; per l’alcalde de la localitat, Celestino Corbacho; pel rector de la Universitat de Barcelona, Màrius Rubiralta, i pel president i conseller delegat de l’ICO, Ramon López, entre d’altres personalitats.
 
En arribar, farà una visita als laboratoris d’epigenètica, situats a la tercera planta, on s’aplica el Programa de recerca en Epigenètica i Biologia del Càncer,liderat pel científic Manel Esteller,  i on s’estudien les alteracions químiques relacionades amb l’aparició de tumors i alguns nous agents químics i fàrmacs antitumorals. L’Institut Català d’Oncologia és l’únic centre sanitari d’Espanya que disposa d’un programa d’epigenètica.
 
Tot seguit, a la planta baixa, el president visitarà el servei d’Oncologia Radioteràpica, on el cap d’aquest servei, farà una explicació del funcionament del nou accelerador lineal, primer de la seva generació en funcionament a Catalunya. També sortiran a l’exterior per veure les obres que s’hi fan així com també el nou aparcament públic, que tindrà una capacitat per a 90 places.
 
A continuació, a la Sala del Consell, el cap de l’executiu es reunirà amb els professionals de l’ICO per conèixer la seva realitat assistencial. (La reunió serà a porta tancada, però a l’inici es podran prendre imatges).
 
En acabat, a la Sala d’Actes, hi haurà l’acte inaugural de les obres de remodelació de l’Hospital Duran i Reynals. Hi intervindran la consellera de Salut, Marina Geli; l’alcalde de l’Hospitalet, Celestino Corbacho, i el president de la Generalitat, que clourà l’acte amb la seva intervenció.
 
L’ICO disposa de tres centres propis a l’Hospitalet, Girona i Badalona, que treballen conjuntament amb tres hospitals universitaris de l’ICS (Hospital de Bellvitge, Hospital Dr. Josep Trueta, i Hospital Germans Trias i Pujol, respectivament) i treballa en xarxa amb 15 hospitals comarcals. És l’hospital oncològic de referència per al 40% de la població adulta de Catalunya amb càncer i en formen part un miler de professionals. L’ICO se situa entre els grans centres de referència oncològica de l’Estat. Ofereix tots els serveis relacionats amb la prevenció, el diagnòstic i el tractament , fins a la pal·liació, de les malalties oncològiques, llevat dels pacients de pediatria.
 

12:00|.Avinguda de la Granvia de l'Hospitalet, 201; L'Hospitalet de Llobregat|Hospitalet de Llobregat (El Barcelonès)

El president de la Generalitat, José Montilla, inaugurarà les obres de remodelació de l’Hospital Duran i Reynals, a l’Hospitalet de Llobregat.