L'Estudi, encarregat pel Centre d'Estudis de Temes Contemporanis (CETC), compara Catalunya amb altres realitats internacionals
El vicepresident de la Generalitat, Josep-Lluís Carod-Rovira, presentarà el proper dilluns 7 d’abril a les 12:30h l’estudi Líders en immigració, acompanyat de la Consellera d’Acció Social i Ciutadania, Carme Capdevila, Jordi Sànchez, relator de l’estudi i director de la Fundació J. Bofill i Alfred Bosch, Director del CETC, responsable de l’estudi.
 
L’estudi encarregat pel Centre d’Estudis de Temes Contemporanis (CETC) a diversos experts internacionals, permet algunes conclusions. En un conjunt de 12 casos comparables (per magnitud, situació política i/o realitat cultural), els països de parla catalana hi despunten tot fregant el 15% d’estrangers, arribats en pocs anys i de procedència molt diversa. Això ens col·locaria en primer lloc destacat dins de la UE.
 
El lideratge també es pot estendre al model de convivència, perquè a diferència d’altres casos estudiats, el fort flux migratori no ha provocat conflictes de relleu. L’absència de corrents xenòfobs destacats, fenòmens de marginalitat o de rebuig destacat indiquen que els costos socials de la immigració han estat de moment assumibles.

12:30|. Palau de la Generalitat. Sala Torres Garcia (pl. Sant Jaume, 4)|Barcelona (El Barcelonès)

El vicepresident de la Generalitat, Josep-Lluís Carod-Rovira, presentarà  l’estudi Líders en immigració, acompanyat de la consellera d’Acció Social i Ciutadania, Carme Capdevila; Jordi Sànchez, relator de l’estudi i director de la Fundació J. Bofill, i Alfred Bosch, Director del CETC, responsable de l’estudi.