Sala de premsa

Cicle Catalunya i la Societat de Nacions

La consellera Victòria Alsina participa a la conferència inaugural del cicle Catalunya i la Societat de Nacions

La conferència aborda la relació entre Catalunya, la Societat de Nacions i Eugeni Xammar, amb Quim Torra, Amadeu Cuito i la consellera Alsina, moderats per Manuel Manonelles

query_builder   9 març 2022 18:30

settings_input_antenna Convocatòria

La consellera Victòria Alsina participa a la conferència inaugural del cicle Catalunya i la Societat de Nacions

La conferència aborda la relació entre Catalunya, la Societat de Nacions i Eugeni Xammar, amb Quim Torra, Amadeu Cuito i la consellera Alsina, moderats per Manuel Manonelles

L’acte, que reflexionarà al voltant de la figura d’Eugeni Xammar i la seva relació amb la Societat de Nacions, tindrà lloc dimecres 9 de març a les 18.30 h a l’Ateneu Barcelonès. La conferència forma part d’un cicle més ampli que inclourà un total de cinc sessions.

XGO

El proper dimecres 9 de març, a les 18.30 h, la consellera d’Acció Exterior i Govern Obert, Victòria Alsina, participarà a la conferència inaugural del cicle ‘Catalunya i la Societat de Nacions’, impulsat pel Centre d’Estudis de Temes Contemporanis del Departament d’Acció Exterior i Govern Obert per commemorar el centenari de la primera conferència intergovernamental de la Societat de Nacions, que es va celebrar a Barcelona l’any 1921.

L’acte, que tindrà lloc a la sala Oriol Bohigas de l’Ateneu Barcelonès, abordarà la relació entre Catalunya, la Societat de Nacions i el periodista català Eugeni Xammar. La conferència comptarà amb les intervencions de Quim Torra i Pla, president de la Generalitat de Catalunya (2018-2020) i especialista en la figura d’Eugeni Xammar; Victòria Alsina, consellera d'Acció Exterior i Govern Obert; i Amadeu Cuito, advocat i economista. Manuel Manonelles, director del Centre d’Estudis de Temes Contemporanis i comissari del cicle, moderarà la conversa. Isona Passola, presidenta de l’Ateneu Barcelonès, adreçarà unes paraules de benvinguda.

Les sessions s’allargaran durant els mesos de març i abril, amb la participació d’una vintena de ponents que analitzaran el rol català a la Conferència de Pau de París de 1919, el fenomen del wilsonisme a Catalunya, la qüestió de les minories nacionals en el context de la Societat de Nacions i la construcció del relat internacional català, des de la Mancomunitat fins a la Generalitat republicana. L’últim diàleg del cicle, el dimecres 6 d’abril, aprofundirà en les figures de Lluís Nicolau d'Olwer, Amadeu Hurtado, Josep Mª Batista Roca i la seva relació amb la Societat de Nacions.

El cicle de conferències, organitzat en col·laboració amb l’Ateneu Barcelonès i l’Arxiu Nacional de Catalunya, forma part d’un cicle d’activitats més ampli en el marc de la commemoració institucional del centenari de la Conferència Internacional de Comunicacions i Trànsit. En aquest sentit, l’espai Sant Honorat de la plaça Sant Jaume acull fins al 14 d’abril una exposició que aprofundeix en el context i el llegat d’un esdeveniment que fa 100 anys va convertir Barcelona en epicentre de la diplomàcia internacional i del multilateralisme.

Nota: Per cobrir informativament aquest acte és necessari acreditar-se a l’Oficina de Comunicació del Departament d’Acció Exterior i Govern Obert. Per fer-ho, cal enviar un correu a l’adreça comunicacio.exteriors@gencat.cat i indicar-hi nom, cognoms, DNI i mitjà pel qual es treballa.

18:30|La consellera Alsina participa en la conferència inaugural del cicle Catalunya i la Societat de Nacions. Ateneu Barcelonès ( c. de la Canuda, 6)|Barcelona (Barcelonès)

La consellera d’Acció Exterior i Govern Obert, Victòria Alsina, participarà en la conferència inaugural del cicle Catalunya i la Societat de Nacions, impulsat pel Centre d’Estudis de Temes Contemporanis del Departament d’Acció Exterior i Govern Obert, a la sala Oriol Bohigas de l’Ateneu Barcelonès. L’acte abordarà la relació entre Catalunya, la Societat de Nacions i el periodista català Eugeni Xammar i comptarà amb les intervencions de Quim Torra i Pla, president de la Generalitat de Catalunya (2018-2020) i especialista en la figura d’Eugeni Xammar; Victòria Alsina, consellera d'Acció Exterior i Govern Obert; i Amadeu Cuito, advocat i economista. Manuel Manonelles, director del Centre d’Estudis de Temes Contemporanis i comissari del cicle, moderarà la conversa. Isona Passola, presidenta de l’Ateneu Barcelonès, adreçarà unes paraules de benvinguda.

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia