El projecte Truefood (Traditional United Europe Food) és un ambiciós pla de treball en el que hi estan involucrades 42 institucions d’arreu d’Europa (entre elles l’IRTA) i prop de 35.000 empreses del sector agroalimentari. La reunió del projecte té lloc a Barcelona els dies 19 i 20 de maig, a on es presentaran les principals fites i avenços aconseguits. Precisament demà tindrà lloc una roda de premsa per informar dels resultats d’aquest projecte.
Millorar la competitivitat en la producció d’aliments tradicionals a través d’innovacions que garanteixin la seva seguretat i satisfacin les expectatives dels consumidors cap a aquests tipus de productes és un dels seus principals reptes.
Els consumidors volen aliments segurs, sense riscos microbiològics, però al mateix temps volen una mínima manipulació i que portin el mínim d’additius. Per a la gran majoria d’empreses fabricants o productores d’aliments tradicionals, els hi és difícil investigar o desenvolupar noves metodologies, tant per qüestions de costos com de tecnologia.
El projecte Truefood pretén incrementar la competitivitat dels productes tradicionals mitjançant millores en seguretat i qualitat alimentària per a les PYMEs agroalimentàries, acostant-los la tecnologia i els equips d’investigadors, entre els quals es troba l’IRTA. Concretament, a l’IRTA es desenvolupen treballs Truefood sobre pernils amb baix contingut de sal, així com també sobre qualitat nutricional en tomàquet, enciams i coliflor.
Les empreses agroalimentàries participants en el projecte es troben agrupades en un consorci format per onze agrupacions i anomenat SPES, que és l’encarregat de fer de pont entre els grups d’investigadors, les empreses i els consumidors. A Espanya, la representant és la FIAB (Federación Española de Industrias de la Alimentación y Bebidas).
CONVOCATÒRIA DELS MITJANS DE COMUNICACIÓ |
ACTE: | Presentació resultats projecte TRUEFOOD |
DIA: | Dimarts, 20 de maig de 2008 |
HORA: | 13:30 hores |
LLOC: | Edifici Foment del Treball Via Laietana 32 Barcelona |
19 de maig de 2008