Sala de premsa

El conseller Saura es reuneix amb representants de l,Open Society Institute per valorar el projecte sobre la identificació de persones STEPSS

query_builder   19 maig 2008 00:00

settings_input_antenna Convocatòria

El conseller Saura es reuneix amb representants de l,Open Society Institute per valorar el projecte sobre la identificació de persones STEPSS

• Els mitjans gràfics podran prendre imatges a l'inici de la reunió i en acabar la trobada, cap a les 13.30 hores, el conseller i les representants de l'Open Society Institute atendran els mitjans
El conseller d’Interior, Relacions Institucionals i Participació, Joan Saura, es reunirà demà, dimarts, amb representants de l’Open Society Institute, una fundació nordamericana fundada i presidida per George Soros que lidera projectes de defensa dels drets humans i de lluita contra la discriminació racial, per avaluar el projecte d’identificació de persones STEPSS, que els Mossos d’Esquadra i la Policia Local han experimentat durant els darrers mesos a la ciutat de Girona.
 
En la trobada, que se celebrarà a la seu del Departament (Diputació, 355), hi participaran la responsable d’Open Society Justice Initiative de Nova York, Rachel Neild, la responsable de la oficina de Londres de la mateixa fundació, Rebekah Del Sol, la responsable del projecte STEPSS de l’Open Justice Initiative, Indira Goris, i la coordinadora a Espanya del projecte STEPSS, Maggi Smith.
 
També hi serà Carlos González, director de l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC), i Lola Vallès, responsable de Relacions Internacionals i Formació Complementària de l’SPC, des d’on s’ha impulsat el desenvolupament del projecte a Girona.
 
El projecte d’identificació de persones STEPSS (Estratègies per a l’eficàcia de les identificacions policials i escorcolls, en les seves sigles en anglès), s’ha experimentat en prova pilot a la ciutat de Girona durant 6 mesos.
 
Aquest projecte, que té el seu origen a Gran Bretanya, consisteix a incorporar canvis en el procediment de treball pel que fa a les identificacions i escorcolls a la via pública per garantir-ne els drets de la ciutadania. En la prova pilot que s’ha dut a terme a la ciutat de Girona, els agents que identificaven una persona al carrer complimentaven un formulari i li hi donaven una còpia.
 
 
 
Els mitjans gràfics podran prendre imatges de l’inici de la reunió. Joan Saura i els representants de l’Open Society atendran als mitjans en acabar la trobada, cap a les 13.30 hores.

13:00|.Diputació, 355|Barcelona (El Barcelonès)

El conseller d’Interior, Relacions Institucionals i Participació, Joan Saura, es reunirà amb representants de l’Open Society Institute per avaluar el projecte d’identificació de persones STEPSS, que els Mossos d’Esquadra i la Policia Local han experimentat durant els darrers mesos a la ciutat de Girona.