Sala de premsa

La delegada del Govern a Madrid i el director del Museu de Lleida inauguraran al Centre Cultural-Llibreria Blanquerna l'exposició 'Estampes de Catalunya'

query_builder   7 juny 2022 19:00

settings_input_antenna Convocatòria

La delegada del Govern a Madrid i el director del Museu de Lleida inauguraran al Centre Cultural-Llibreria Blanquerna l'exposició 'Estampes de Catalunya'

El proper dimarts, 7 de juny de 2022 a les 19.00h, la delegada del Govern a Madrid, Ester Capella i Farré, i el director del Museu de Lleida, Josep Giralt, inauguraran l’exposició ‘Estampes de Catalunya’ al Centre Cultural-Llibreria Blanquerna.

Aquesta mostra, organitzada i produïda pel CCLBlanquerna, seu de la delegació del Govern a Madrid, i el Museu de Lleida, es podrà visitar fins a l’1 d’octubre de 2022.

‘Estampes de Catalunya’ està formada per gravats del fons Gelonch Viladegut que conserva el museu de Lleida des del març de l’any 2020. A través de 37 obres, la mostra fa un recorregut per la Catalunya gravada i es divideix en quatre àmbits: un dedicat a Catalunya com a escenari de guerres europees, que van propiciar, entre els segles XVII i XIX, un gran nombre de gravats de temàtica militar; un segon àmbit està dedicat a les auques, històries pictòriques pròpies de la cultura catalana, en clau d’humor, autèntics precedents del còmic contemporani; un tercer àmbit es dedica a les visions de Catalunya a través de gravats de paisatges, ciutats, monuments i espais catalans; i l’últim àmbit se centra en els signes d’identitat, construïts al llarg del temps, com la llengua, la senyera, la dansa o les festes.

Entre els autors exposats trobem gravadors catalans com Xavier Nogués, E.-C. Ricart, Antoni Vila Arrufat, Pau Roig i Jaume Pla, a més d’alguns dels pintors més cotitzats de l’avantguarda contemporània, que també van treballar el gravat, com Miró, Tàpies, Clavé, Subirachs i Brossa.

 

 

19:00|Inauguració de l'exposició 'Estampes de Catalunya'. Centre Cultural-Llibreria Blanquerna -Delegació del Govern a Madrid ( c. Alcalá, 44)|Madrid (Madrid)

La delegada del Govern a Madrid, Ester Capella i Farré, inaugurarà l’exposició Estampes de Catalunya formada per gravats del fons Gelonch Viladegut conservats pel museu de Lleida. Hi intervindrà també el director del Museu de Lleida, Josep Giralt.

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia