Sala de premsa

Demà dijous, 30 de juny, a les 19.00 hores

L'exposició 'Bombers 40 anys' obre les portes, demà dijous, al Museu de la Tècnica de Manresa

query_builder   30 juny 2022 19:00

settings_input_antenna Convocatòria

L'exposició 'Bombers 40 anys' obre les portes, demà dijous, al Museu de la Tècnica de Manresa

  • La inauguració oficial, que es farà a les 19 hores, anirà a càrrec de l’alcalde, Marc Aloy, i del director general de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments, Joan Delort,
  • La mostra es podrà visitar fins al pròxim dia 14 de setembre

Demà dijous, dia 30 de juny, i a partir de les 19h, s’inaugurarà al Museu de la Tècnica – Parc de la Sèquia de Manresa (carretera de Santpedor, 55) l’exposició  itinerant ‘Bombers 40 anys’, amb què es commemoren les 4 primeres dècades de la Direcció General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments (DGPEIS), creada al 1980. La inauguració correrà a càrrec de l’alcalde de Manresa, Marc Aloy; i el director general de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments, Joan Delort.

Manresa és la tercera parada de la itinerància de la mostra, que es va presentar oficialment el passat mes de desembre a l’Arxiu Comarcal de la Cerdanya, a Puigcerdà. Ara, a la capital del Bages, la mostra es podrà veure fins al pròxim dia 14 de setembre, data en què començarà el seu trasllat a Vic. L’exposició, comissariada pel grup 14x40 de la DGPEIS, inclou maniquins amb els equipaments de diversos grups operatius dels Bombers de la Generalitat,  vitrines amb documentació històrica i monitors en què es projecten vídeos explicatius de la història i la tasca dels bombers de Catalunya. Aprofitant la parada a Manresa, també s’hi mostra material històric propi dels bombers de la ciutat, com ara el Ford T, que va ser el primer vehicle a motor de què van disposar, i tres bombes d’aigua carrossades. 

19:00|Inauguració de l'exposició 'Bombers 40 anys'. Museu de la Tècnica ( ctra. de Santpedor, 55)|Manresa (Bages)

L’exposició itinerant ‘Bombers 40 anys’ s'inaugurarà al Museu de la Tècnica, amb què es commemoren les 4 primeres dècades de la Direcció General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments (DGPEIS), creada al 1980. La inauguració correrà a càrrec de l’alcalde de Manresa, Marc Aloy; i el director general de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments, Joan Delort.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia