Sala de premsa

El conseller Saura presenta el Pla dels Espais de Memòria a Lleida i l'Alt Pirineu i Aran

query_builder   22 maig 2008 00:00

settings_input_antenna Convocatòria

El conseller Saura presenta el Pla dels Espais de Memòria a Lleida i l'Alt Pirineu i Aran

Demà, 23 de maig, el conseller d'Interior, Relacions Institucionals i Participació visitarà el futur Centre d'Interpretació "Els Pirineus en Guerra" a la Pobla de Segur (Pallars Jussà)
A les 13 h, el conseller inaugurarà la nova seu dels Serveis Territorials del Departament d’Interior, Relacions Institucionals i Participació a Lleida
 
El conseller d’Interior, Relacions Institucionals i Participació, Joan Saura, presentarà demà en roda de premsa el Pla dels Espais de Memòria a les comarques de l’Alt Pirineu i Aran i Lleida. El conseller explicarà les prioritats d’aquest pla a les dues demarcacions i presentarà els ajuts atorgats aquest any a projectes de recuperació del patrimoni memorial (trinxeres, búnquers, rutes de memòria..) en aquesta zona. En la roda de premsa (10.45 h al Molí de l’Oli de la Pobla de Segur), l’acompanyaran l’alcalde de la Pobla, Lluís Bellera, el responsable de Projectes i Espais de la Memòria, Jordi Guixé, i la catedràtica d’Història Contemporània de la Universitat de Lleida, Conxita Mir. Hi assistiran la directora general de Memòria Democràtica, M.Jesús Bono, el director dels serveis territorials del departament a l’Alt Pirineu i Aran, Àngel Joval i diversos alcaldes de la zona que estan impulsant projectes de recuperació de la memòria democràtica.
 
A les 10 h, el conseller arribarà a l’ajuntament i, acompanyat de l’alcalde, es dirigirà a la futura seu del Centre d’Interpretació “Els Pirineus en Guerra” a la Pobla de Segur (Oran 20), centre que s’integrarà en la xarxa d’espais i rutes Espais de Memòria de Catalunya. Un cop allà, l’arquitecte Yves Chapon presentarà el projecte d’adequació de l’edifici.
 
Inauguració de la seu d’Interior a Lleida
A les 13 h, el conseller Saura inaugurarà la nova seu dels Serveis Territorials del Departament d’Interior, Relacions Institucionals i Participació a Lleida acompanyat del secretari general del departament, Joan Boada. Assistiran a l’acte l’alcalde de Lleida, Àngel Ros, el director dels serveis territorials del departament en aquesta demarcació, Pere Blasco i el delegat del Govern de la Generalitat a Lleida, Miquel Pueyo. Després de la inauguració, el conseller i el director dels serveis territorials atendran els mitjans.
 
 
TEMA: VISITA AL FUTUR CENTRE “ELS PIRINEUS EN GUERRA” I PRESENTACIÓ DEL PLA DELS ESPAIS DE MEMÒRIA A LLEIDA I L’ALT PIRINEU I ARAN
DIA: DIVENDRES 23 DE MAIG
HORA: 10 H Visita al futur Centre “Els Pirineus en Guerra” (C/. Oran 20. La Pobla de Segur)
               10.45 H Roda de Premsa (Molí de l’Oli. Av. Verdaguer 27). La Pobla de Segur)
 
 
TEMA: INAUGURACIÓ DELS SERVEIS TERRITORIALS D’INTERIOR A LLEIDA
DIA: DIVENDRES 23 DE MAIG
HORA: 13H Inauguració i atenció als mitjans
LLOC: C/ VALLCALENT, 1. LLEIDA
 

10:45|.Molí de l'Oli (av. Verdaguer ,27)|Pobla de Segur (El Pallars Jussà)

El conseller d'Interior, Relacions Institucionals i Participació, Joan Saura, presentarà en roda de premsa el Pla dels Espais de Memòria a Lleida i l’Alt Pirineu i Aran. Prèviament, a les 10.00 hores, visitarà el futur Centre “Els Pirineus en Guerra” (c. Oran 20).