Sala de premsa

La consellera de Justícia visita el Memorial del Camp de Ribesaltes al Rosselló (Catalunya Nord)

query_builder   16 setembre 2022 11:20

settings_input_antenna Convocatòria

La consellera de Justícia visita el Memorial del Camp de Ribesaltes al Rosselló (Catalunya Nord)

Un espai que reivindica la memòria dels desplaçaments forçosos i el control sobre les poblacions al llarg de la segona meitat del segle XX


La consellera de Justícia, Lourdes Ciuró i Buldó, visitarà divendres, 16 de setembre, el Memorial del Camp de les Ribesaltes, al Rosselló (Catalunya Nord).


El Memorial del Camp de Ribesaltes, inaugurat l’any 2015, és un espai construït al voltant de les restes d’uns barracons pels quals van arribar a passar més de 60.000 persones. Per diverses raons, la seva ubicació històrica el converteix en un testimoni extraordinari dels grans conflictes del segle passat, com ho són la Guerra Civil Espanyola, la Segona Guerra Mundial i la Guerra d’Algèria.

A més de la consellera, també han assistit a la visita el director general de Memòria Democràtica, Antoni Font; el director del Museu Memorial de l’Exili, Enric Pujol; el director dels Serveis Territorials de Justícia a Girona, Albert Ballesta; el delegat del govern de la Generalitat de Catalunya a França, Josep Maria Galí, i el director general de la Casa de la Generalitat a Perpinyà, Alfons Quera.ACTE:

La consellera de Justícia visita el Memorial del Camp de Ribesaltes (Rosselló)

DIA:

Divendres, 16 de setembre de 2022

HORA:

11:20 h

LLOC:

Memorial del Camp de Ribesaltes

Avinguda Christian Bourquin, 66600 Salses-le-Château, França


11:20|La consellera Ciuró visita el Memorial del Camp de Ribesaltes (Rosselló). Avenue Christian Bourquin, 66600 Salses-le-Château|Salses-le-Château (França)

La consellera de Justícia, Lourdes Ciuró i Buldó, visitarà el Memorial del Camp de les Ribesaltes, al Rosselló (Catalunya Nord). Acompanyaran la consellera el director general de Memòria Democràtica, Antoni Font; el director del Museu Memorial de l'Exili, Enric Pujol, i el director dels Serveis Territorials de Justícia a Girona, Albert Ballesta.

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia