Sala de premsa

El president Montilla inaugurarà demà, dimecres, el 2n Congrés Català de la Bicicleta, a La Farga de l'Hospitalet

query_builder   28 maig 2008 00:00

settings_input_antenna Convocatòria

El president Montilla inaugurarà demà, dimecres, el 2n Congrés Català de la Bicicleta, a La Farga de l'Hospitalet

  • També farà una visita institucional al consistori de la ciutat, i es reunirà amb l’alcadessa Núria Marín
  
El president de la Generalitat, José Montilla, inaugurarà demà, dimecres, el 2n Congrés Català de la Bicicleta, que se celebra a La Farga de l’Hospitalet de Llobregat. Així mateix, el cap de l’Executiu català aprofitarà la seva estada en aquesta ciutat per fer una visita institucional a l’Ajuntament, la primera des que va prendre possessió del seu càrrec la nova alcaldessa, Núria Marín.
 
A les onze del matí, el mandatari català té previst arribar a La Farga, on serà rebut per l’alcaldessa; pel president del Parlament, Ernest Benach; pel diputat de l’àrea de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona, Joan Antoni Barón; pel director del Congrés, Xavier Corominas, i per la delegada a Barcelona del Govern català, Carme San Miguel.
 
Després de fer un recorregut pels estands que diverses institucions tenen en aquest Congrés, tindran lloc els parlaments inaugurals a l’Auditori de La Farga. Hi prendran part, el director del Congrés; el diputat Barón; l’alcaldessa i el president Benach. El president de la Generalitat clourà l’acte amb un breu discurs.
 
El 2n Congrés Català de la Bicicleta se celebrarà del 28 de maig a l’1 de juny. Hi ha previst la participació d’uns dos-cents especialistes, que debatran durant aquests dies tres temes principals sobre l’ús de la bicicleta: la comunicació i la publicitat; la salut i la qualitat de vida, i l’educació i la formació. En el marc d’aquesta trobada, també se celebrarà una jornada internacional sobre policia i bicicleta, i es presentarà la segona enquesta de l’opinió i l’ús de la bicicleta a Catalunya i la primera de tot l’àmbit estatal.
 
El Servei Català de Trànsit (SCT), que forma part de la comissió organitzadora del Congrés, ha planificat també diversos tallers destinats als estudiants i als formadors, que es desenvoluparan al llarg de les diverses jornades de la Trobada; així mateix, el SCT distribuirà als assistents dos braçalets reflectants per fer visibles els conductors de bicicleta en situacions de poca visibilitat.
 
 
Visita institucional a l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat
 
 
Un cop finalitzada la inauguració del Congrés (al voltant de les dotze del migdia), el president Montilla i l’alcaldessa de l’Hospitalet de Llobregat es desplaçaran a peu cap el consistori d’aquesta ciutat. El cap de l’Executiu català farà una visita institucional a l’Ajuntament; en primer lloc, signarà el Llibre d’Honor, al despatx de l’alcaldessa, amb qui mantindrà una breu reunió. A continuació, tots dos es desplaçaran al Saló de Plens, on hi hauran uns breus parlaments del president i l’alcaldessa.
 

11:00|.La Farga (c. Barcelona, 2)|Hospitalet de Llobregat (El Barcelonès)

El president de la Generalitat, José Montilla, inaugurarà el 2n Congrés Català de la Bicicleta, que se celebra a La Farga de l’Hospitalet de Llobregat. Així mateix, el president aprofitarà la seva estada en aquesta ciutat per fer una visita institucional a l’Ajuntament, la primera des que va prendre possessió del seu càrrec la nova alcaldessa, Núria Marín. Estarà acompanyat per la delegada del Govern a Barcelona, Carme San Miguel.