Sala de premsa

La Generalitat crea l'Institut Interuniversitari d'Estudis de Dones i Gènere

query_builder   28 maig 2008 00:00

settings_input_antenna Convocatòria

La Generalitat crea l'Institut Interuniversitari d'Estudis de Dones i Gènere

Inclou 19 grups de recerca existents a Catalunya relacionats amb aquesta matèria
La presidenta de l’Institut Català de les Dones, Marta Selva, i la comissionada per a Universitats i Recerca, Blanca Palmada, presentaran en roda de premsa el recentment constituït Institut Interuniversitari d’Estudis de Dones i Gènere (IIEDG).
L’Institut, que ha estat impulsat pel Comissionat per a Universitats i Recerca i per l’Institut Català de les Dones, adscrit al departament d’Acció Social i Ciutadania, inclou 19 grups de recerca existents a les universitats catalanes.
Aquests grups de recerca es configuren en sis seccions: la secció sobre temps, treballs i condicions de vida; la secció sobre drets de les dones i violència de gènere; la secció de gènere i malestars psicosocials i de salut; la secció d’espais i gènere; la secció sobre educació, gènere i pensament; i la secció sobre memòria històrica i de creació de les dones.
L’IIEDG té la finalitat d’enfortir i donar suport a la recerca en l’àmbit dels estudis de dones i gènere, amb la voluntat d’englobar tots els grups de recerca existents a Catalunya relacionats amb aquesta matèria. També vol desenvolupar una perspectiva integradora en l’anàlisi de les condicions de vida de dones i homes.
Hi participen la Universitat de Barcelona (UB), la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), la Universitat de Girona (UdG), la Universitat de Lleida (UdL), la Universitat Rovira i Virgili (URV) i la Universitat de Vic (UVic).

12:00|.Comissionat per a Universitats i Recerca. (Via Laietana, 33. 7a planta)|Barcelona (El Barcelonès)

La presidenta de l'Institut Català de les Dones, Marta Selva, i la comissionada per a Universitats i Recerca, Blanca Palmada, presentaran en roda de premsa l'Institut Interuniversitari d'Estudis de Dones i Gènere.