Sala de premsa

Dilluns, 10 d'octubre, a les 18.00 hores

L'exposició 'Bombers 40 anys' arriba dilluns al Centre Cívic Joan Triadú de Vic

query_builder   10 octubre 2022 18:00

settings_input_antenna Convocatòria

L'exposició 'Bombers 40 anys' arriba dilluns al Centre Cívic Joan Triadú de Vic

  1. La inauguració oficial, que es farà a les 18 hores, anirà a càrrec del cap de la Regió d’Emergències Centre, Santi Lleonart, i la regidora de Cultura, Bet Piella
  2. La mostra es podrà visitar fins al pròxim dia 5 de gener


El pròxim dilluns, dia 10 d’octubre, i a partir de les 18h, s’inaugurarà al Centre Cívic Joan Triadú de Vic (carrer de l’Arquebisbe Alemany, 5) l’exposicióitinerant ‘Bombers 40 anys’, amb què es commemoren les primeres 4 dècades de vida de la Direcció General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments (DGPEIS), creada al 1980. La inauguració la presidiran el cap de la Regió d’Emergències Centre, Santi Lleonart, i la regidora de Cultura de l’Ajuntament de Vic, Bet Piella. També hi intervindran el cap del Parc de Bombers de Vic, Pere Alsina, i el bomber de la ciutat i historiador del Cos, Pius Dòniga, que també és membre de la comissió organitzadora.

Vic és la quarta parada en la itinerància de la mostra. L’exposició es va presentar el desembre de 2021 a l’Arxiu Comarcal de la Cerdanya, a Puigcerdà, i d’aquí ha passat ja per Berga i Manresa. Ara, a la capital d’Osona, la mostra es podrà veure fins al pròxim 5 de gener. L’exposició, comissariada pel grup 14x40 de la DGPEIS, inclou maniquins amb els equipaments dels diversos grups operatius dels Bombers de la Generalitat, vitrines amb documentació històrica i monitors en què es projecten vídeos explicatius de la història i la tasca dels bombers de Catalunya. Aprofitant la parada a Vic, també s’hi mostra material històric propi dels bombers de la ciutat, com ara un carro i una bomba del segle XIX.


El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia