Sala de premsa

Celebració del Dia Mundial de la Poesia a Girona

query_builder   21 març 2023 18:00

settings_input_antenna Convocatòria

Celebració del Dia Mundial de la Poesia a Girona

L’acte de celebració del Dia Mundial de la Poesia, commemoració impulsada per la Institució de les Lletres Catalanes i la Federació Catalana d’Associacions i Clubs UNESCO, es durà a terme dimarts 21 de març a les 6 de la tarda a l’Auditori Josep Irla de l’Edifici de la Generalitat a Girona.

Durant la celebració es podrà escoltar el poema Tant si baixes la vista vers la immunda, de Francesc Vicent Garcia (Rector de Vallfogona), amb motiu dels 400 anys de la mort de l’autor, llegit en diverses llengües per participants en el programa Voluntariat per la Llengua i socis d’Amics de la UNESCO de Girona, entre altres. La glossa de l’autor la farà Albert Rossich, membre de la Comissió de l'Any Rector de Vallfogona. A més, els alumnes de l’Aula d’Escriptura de l’Ajuntament de Girona llegiran creacions pròpies inspirades en el poema del Rector de Vallfogona. L’acte comptarà amb la interpretació de música barroca a càrrec d’Alba Roca, violí; Oleguer Aymamí i Pau Marcos, violes da gamba; Xavier Puertas, violone, professors de l’Aula de Música Antiga del Conservatori Isaac Albéniz de Girona.

També participaran en l’acte la Fundació Astrid 21 (el 21 de març és també el Dia Mundial de la síndrome de Down) i l’Associació Gironina de Sords, que s’encarregarà de la interpretació de l’acte en llengua de signes catalana.

L’acte està organitzat pels Serveis Territorials del Departament de Cultura, per Amics de la UNESCO Girona, i pel Centre de Normalització Lingüística de Girona (Consorci per a la Normalització Lingüística), amb la col·laboració de l’Ajuntament de Girona, la Fundació Astrid 21 i l’Associació Gironina de Sords.

*Es prega confirmació d’assistència a: premsa.generalitatgirona@gencat.cat


Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia