- L'acte s'organitza a l'Espai Catalunya Europa el 8 de juny a les 11 h i comptarà amb la participació de les regions d'Emilia-Romagna i Flandes, que presentaran els seus models de producció com a bones pràctiques per crear les bases per als sistemes alimentaris sostenibles del futur
La Delegació del Govern davant la Unió Europea organitza l'acte 'Sustainable and Fair Food Systems: Reducing the climate footprint' el pròxim 8 de juny a les 11.00 h a l'Espai Catalunya Europa de la Delegació del Govern davant la UE (Rue de la Loi / Wetstraat 227 - Brussel·les)
A finals del 2023, la Comissió Europea presentarà la proposta d'un marc legislatiu per als sistemes alimentaris sostenibles (FSFS), una de les iniciatives emblemàtiques de l'estratègia Farm to Fork. El seu objectiu és accelerar i facilitar la transició cap a sistemes alimentaris més sostenibles basats en criteris ambientals, socials i econòmics. Per tant, la promoció de la coherència de les polítiques a escala comunitària i regional és clau.
Catalunya ha desenvolupat el model de Producció Agrària Sostenible (PAS), que permet avaluar, classificar i reconèixer les empreses agrícoles catalanes en funció del seu nivell de producció sostenible, basat en criteris ambientals, socials i econòmics.
En aquest esdeveniment, la Delegació del Govern de la Generalitat a la UE proporcionarà un fòrum de debat sobre els reptes i oportunitats vinculats a la transició a sistemes alimentaris sostenibles. Diverses regions europees presentaran els seus models de producció com a millors pràctiques per a inspirar-se mútuament i crear les bases per als sistemes alimentaris sostenibles del futur.
El delegat del Govern davant la UE, Ignasi Centelles, i la directora general d'Agricultura i Ramaderia del Departament d'Acció Climàtica, Agenda Rural i Alimentació, Elisenda Guillaumes, seran els encarregats d'obrir l'acte, que també comptarà amb la participació de membres de la Comissió Europea, del Parlament Europeu i la Generalitat.
L'acte tindrà lloc el dijous 8 de juny, a les 11 h, a l'Espai Catalunya Europa (Rue de la Loi / Wetstraat, 227, 1040, Brussel·les)
Programa:
11:00 h - Opening
- Ignasi Centelles, Representative of the Government of Catalonia to the EU
- Elisenda Guillaumes, Director General of Agriculture and Livestock, Department of Climate Action, Food and Rural Agenda, Government of Catalonia
11:20 h - Panel - Sustainable and Fair Food Systems
- Rada Chehlarova, Team leader for Farm to Fork, Directorate-General Health and Food Safety, European Commission
- Carlo Malavolta, Sustainable Agricultural Service, DG Agriculture, Emilia-Romagna
- Julie Vanderstraeten, Policy advisor EU presidency, Department of Agriculture and Fisheries, Flanders
- Joan Bonany, Researcher of Institute of Agrifood Research and Technology of Catalonia
- Diana Molina, Management in sustainable projects, Federation of Agricultural Cooperatives of Catalonia
Moderated by Vasilis Margaras, Policy Advisor at the European Parliament Research Service
13:00 h - Networking Opportunity
Els mitjans que vulguin seguir-ho presencialment s'hauran d'acreditar enviant un correu electrònic a comms.eu@gencat.cat
11:00|Inauguració de 'Sustainable and Fair Food Systems: Reducing the climate footprint' a Brussel·les. Espai Catalunya Europa (Rue de la Loi / Wetstraat, 227)|brusse (Bèlgica)
El delegat del Govern davant la UE, Ignasi Centelles, inaugurarà l'esdeveniment Sustainable and Fair Food Systems: Reducing the climate footprint per debatre sobre la futura regulació europea per a sistemes alimentaris sostenibles.